reklama
hledat uživatel
       

Recept na rajčatovou galetku krok za krokem

1) Příprava surovin. 

Na těsto si připravíme 250 g špaldové mouky, 90 g parmezánu (můžeme použít i alternativu), 100 g másla, půl lžičky soli, 1 žloutek a 10 lžic studené vody.

Na náplň budeme potřebovat 100 g smetanového termizovaného sýra, 1 lžíce pesta (např. z medvědího česneku), 1 hrst špenátových listů, 1 misku rajčat (nejlépe červených i žlutých) a vajíčko na potření okrajů.

Na ozdobu pak budeme potřebovat lístky rukoly či bazalky a mozzarellu.


2) V misce smícháme mouku s půl lžičkou soli, přidáme studené máslo a prsty tvoříme drobenku.

Přidáme nastrouhaný parmezán, žloutek a studenou vodu a vytvoříme nelepivé těsto.


3) Těsto zabalíme do potravinové folie, aby neosychalo.

Dáme do lednice nejméně na hodinu odpočinout, nejlépe však do druhého dne.


4) Těsto necháme po vytažení z lednice 10 minut na lince, pak vyválíme natenko na pečícím papíře podsypaném polohrubou moukou a položíme na velký talíř (popřípadě rovnou na plech). Počítáme s přesahy cca 5 centimetrů.

5) Těsto potřeme smetanovým termizovaným sýrem smíchaným s pestem.

6) Poklademe listy špenátu a plátky rajčat.


7) Na rajčatové galetce postupně zapravíme okraje.


8) Okraje galetky potřeme rozšlehaným vajíčkem, přesuneme na plech, vložíme do vyhřáté trouby na 175 °C a pečeme dozlatova (cca půl hodiny).

Hlídáme barvu, kdyby byla galetka příliš opečena dohněda, mohl by začít hořknout parmezán.


9) Upečenou lehce vychladlou galetku můžeme ozdobit kousky mozzarelly a lístky rukoly a bazalky.

Rajčatová galetka a finanční náročnost

Za ingredience na těsto zaplatíme cca 85 Kč. Za náplň i s ozdobením si započítáme 70 Kč. Celá galetka, tedy 8 porcí, nás vyjde zhruba na 155 Kč (podle vybraných surovin).

Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 1
Celkem záznamů: 1

Přidat příspěvek k článku Rajčatová galetka krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.