reklama
hledat uživatel
       

Recept na babiččinu třešňovou bublaninu krok za krokem

Třešně se na nás usmívají nejen ze stromů, ale i z přepravek ve stáncích s ovocem a zeleninou. Vyzkoušejte názorný recept na skvělou bublaninu z třešní.

Třešně na bublaninu

Použité ovoce na dnešní moučník (třešně) má velmi dobrý vliv na lidský organismus. Z jejich předností vybíráme čištění krve, jater a ledvin, mají výborný vliv na léčení cukrovky, jsou vhodné při dietním režimu a u dětí jsou vhodné pro růst kostí a zubů. Třešně by rozhodně neměly v našem jídelníčku chybět.

Recept na babiččinu třešňovou bublaninu krok za krokem

1) Příprava surovin na bublaninu.

Na malý plech bublaniny budeme potřebovat 150 g másla, 150 g cukru krupice, 150 g polohrubé mouky, 3 vejce, citronovou kůru, vanilkový cukr, tuk na vymazání plechu, hrubou mouku na vysypání plechu. Vejce si předem rozdělíme na bílky a žloutky.

2) Z bílků si vyšleháme tuhý sníh.

Pokud chceme, aby sníh byl co nejkvalitnější, při šlehání přidáme k bílkům pár zrnek soli.

3) Ve šlehací míse vyšleháme stejnými metlami, kterými jsme šlehali sníh, žloutky, cukr, vanilkový cukr, změklé máslo a citronovou kůru.

Vyzkoušejte také recept na domácí jahodovou bublaninu

 

4) Do žloutkové směsi střídavě přidáváme tuhý sníh a polohrubou mouku.

Nejlépe stěrkou (vařečkou) zpracujeme do hladkého těsta.

5) Plech důkladně vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.

6) Hotové těsto do něj pomocí stěrky rozetřeme.

7) Omyté a dobře osušené třešně naskládáme na těsto.

Troubu si předehřejeme na 170 °C a ve vyhřáté troubě upečeme.

8) Upečenou bublaninu poznáme po vpíchnutí špejle, která je po vyjmutí z těsta suchá.

9) Bublaninu můžeme podávat pocukrovanou práškovým cukrem.



Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 11
  • Ladislav Klimes
    Ladislav Klimes

    Komentář k článku Recept na babiččinu třešňovou bublaninu krok za krokem

    Třešně po umytí je třeba po vypeckování protřepat v mouce a pak naklást na těsto proto aby se nám třešně nutopily v těstě,jak je vidět na obrázku !!!

    17.08.2018 14:59:36

  • Venda
    Venda

    Nedej na Fanouše

    Konvalinko nedej na Fanouše nic neumí je to jen od kec, kdyby něco uměl tak nemůže psát blbiny viď Fanouši, že mám pravdu tento recept mám také přesně od mé babičky.

    05.07.2014 19:05:14

  • Radka
    Radka

    Komentář k článku Recept na babiččinu třešňovou bublaninu krok za krokem

    Konvalinka se ozvala po dlouhe době se stejnými recepty---dobrá ale dám lepší recept

    2 hrnek polohrubá
    1/2 cukr
    1/2 hrnek olej
    2 vejce
    1/2 lžička citron bio nasrouhana kura
    1/2 hrnek mleka
    1 prd

    Menší plech vymazany 180 stupnu do zlatova-zda je cas vyslehat bílky zvlast je bublania jemnejsi

    Konvalinko mate jiz starsi vek prosim o kvlitnejsi recepty Vas Fanous

    30.06.2013 14:55:13

    • konvalinka
      konvalinka

      Re: Komentář k článku Recept na babiččinu třešňovou bublaninu krok za krokem

      Tenhle recept mám od své babičky a nikdy nezklamal. Pekla jsem minulý týden a bublanina zmizela během chvíle.

      Ale nic proti hrnkovým receptům. Každému podle jeho chuti a gusta.

      Trošku nechápu, proč ta zmínka o věku.

      01.07.2013 08:24:56

    • Jandová
      Jandová

      Re: Komentář k článku Recept na babiččinu třešňovou bublaninu krok za krokem

      Už jsem tu psala Borkovi, tohle je recept na obyčejnou olejovou buchtu, kdežto konvalinka má báječný, jemný koláč z třeného těsta.

      To je jako srovnávat bramboračku ze závodky a vymazlenou maminčinou z čerstvé zeleniny a právě nasbíraných hub.

      01.07.2013 12:31:55

    • Aja
      Aja

      Re: Komentář k článku Recept na babiččinu třešňovou bublaninu krok za krokem

      Olej do buchty nikdy nedavam, ale pouze maslo. Je to daleko lepsi chut.

      20.06.2018 09:25:18

  • Drahuška
    Drahuška

    Komentář k článku Recept na babiččinu třešňovou bublaninu krok za krokem

    Výborně, ale třešně jsou lepší, když se vypeckují.

    30.06.2013 11:58:38

  • Borek
    Borek

    Najjednoduchejšie je to takto:

    2 hrnky polohrubej múky,jeden hrnek cukru kryšt., jeden hrnek mlieka, jeden hrnek oleja , jeden pešek do pečiva, zamiešať, vyliať na namastený a vysypaný plech, pridať ovocie a hotovo. Piecť cca 25 min. pri 180°C.

    29.06.2013 11:07:34

    • Růžena
      Růžena

      Re: Najjednoduchejšie je to takto:

      Dobrý recept, dělám jej léta, jen přidávám 1 vejce-rozkverlat v mléce a ok.

      29.06.2013 12:07:25

    • Jandová
      Jandová

      Re: Najjednoduchejšie je to takto:

      Máme radši méně sladké, takže dávám jen půl hrnku cukru, kdo chce sladší, tak si posype mouč. cukrem. Také oleje je zbytečně moc. A vejce dávám 2-3.
      To co ty píšeš je jen obyčejná olejová buchta, ať s ovocem nebo bez.
      Recept od konvalinky je však úplně jiný "level", takový lehký dortík, umím si představit i se šlehačkou.

      30.06.2013 09:46:47

Celkem záznamů: 11

Přidat příspěvek k článku Recept na babiččinu třešňovou bublaninu krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.