reklama
hledat uživatel
       

Recept na bramborový guláš s klobásou krok za krokem

Základem dobrého bramborového guláše neboli buřtguláše jsou brambory a kvalitní uzenina. V nouzi můžeme sáhnout i po špekáčku, ale my nedáme dopustit na poctivé klobásy.

Recept na bramborový guláš 

1) Příprava surovin. 

Na bramborový guláš budeme potřebovat 700 g brambor, 2 klobásy, 1 větší cibuli, 2 stroužky česneku, 1,2 l vody, 1,5 lžíce oleje, 1 lžíce hladké mouky, 1,5 lžičky sladké papriky, 1/2 lžičky pálivé papriky, drcený kmín, majoránka, sůl a mletý pepř.

2) Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. 

3) Nakrájenou cibuli necháme na rozpáleném oleji zesklovatět.

Klobásky nebou jinou uzeninu nakrájíme na menší kousky. 

4) Klobásku vsypeme k cibulce a necháme krátce orestovat. 

Přidáme trochu drceného kmínu, sladkou a pálivou papriku a necháme zpěnit.

5) Vše zalijeme litrem vody, přidáme oloupané a na větší kostičky nakrájené brambory.

Vaříme do změknutí brambor.

6) Guláš zahustíme lžíci hladké mouky rozmíchané ve 2 dl vody a krátce povaříme.

Nakonec buřtguláš dochutíme majoránkou, solí, pepřem a prolisovaným česnekem.

7) Bramborový guláš s klobásou podáváme samotný nebo s chlebem.

Bramborový guláš a finanční náročnost

Bramborový guláš se řadí mezi levná jídla. Za 4 porce dáme asi 40 Kč bez přílohy.  



Přidat příspěvek k článku Recept na bramborový guláš s klobásou krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.