Recept na bramborový guláš
1) Příprava surovin.
Na bramborový guláš budeme potřebovat 700 g brambor, 2 klobásy, 1 větší cibuli, 2 stroužky česneku, 1,2 l vody, 1,5 lžíce oleje, 1 lžíce hladké mouky, 1,5 lžičky sladké papriky, 1/2 lžičky pálivé papriky, drcený kmín, majoránka, sůl a mletý pepř.

2) Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

3) Nakrájenou cibuli necháme na rozpáleném oleji zesklovatět.
Klobásky nebou jinou uzeninu nakrájíme na menší kousky.

4) Klobásku vsypeme k cibulce a necháme krátce orestovat.
Přidáme trochu drceného kmínu, sladkou a pálivou papriku a necháme zpěnit.

5) Vše zalijeme litrem vody, přidáme oloupané a na větší kostičky nakrájené brambory.
Vaříme do změknutí brambor.

6) Guláš zahustíme lžíci hladké mouky rozmíchané ve 2 dl vody a krátce povaříme.
Nakonec buřtguláš dochutíme majoránkou, solí, pepřem a prolisovaným česnekem.

7) Bramborový guláš s klobásou podáváme samotný nebo s chlebem.

Bramborový guláš a finanční náročnost
Bramborový guláš se řadí mezi levná jídla. Za 4 porce dáme asi 40 Kč bez přílohy.
Guláše na mnoho způsobů můžete vyzkoušet podle těchto receptů
Cena klobásy
Určitě je největší cenovou položkou klobása, ale nemusíte použít čabajku nebo dunajskou. Právě se chystám na dnešek tento oblíbený pokrm uvařit. Mám připravenou paprikovou klobásu (2 nožičky za 18 Kč). Běžně dávám i točený salám nebo špekáčky a to podle toho, co lednička dá. Naopak mám zkušenost, že je lepší použít měkkčí uzeninu.
18.11.2019 10:11:56
Cena 4/40Kč
Čtyři porce za čtyřicet korun je nějaký úlet. Jenom dvě nožky klobásy bodou dražší. A určitě bych použil vepřové sádlo místo " nafty " oleje.
17.11.2019 06:34:05