Milujete čokoládu? Pak neodoláte tomuto moučníku! Jeden z nejlepších receptů, který po prvním upečení budete chtít zopakovat. Je to doslova čokoládová slast.
Brownies, česky by se dalo říct "čokoládovník", zvládne upéct úplně každý. Stačí se držet postupu, zvolit správně suroviny a pak už si jen pochutnávat na moučníku s tenoučkou křupavou čokoládovou vrstvou na povrchu a téměř tekutým jádrem uvnitř. Základní pravidlo při přípravě brownies, které se vyplatí neporušovat, je nešetřit. Recept je překvapivě jednoduchý a rychlý, ale hodně záleží na investici do kvalitní čokolády a cukru. V ideálním případě volíme čokoládu s 60 - 70% obsahem kakaa, cukr použijeme jemný třtinový. Máslo nikdy nenahrazujeme jiným tukem na pečení. Kdo má rád, může do těsta přimíchat ještě nadrcené vlašské ořechy a dodat více chuti pomocí vanilkového extraktu.
Přejeme dobrou chuť! A protože brownies může být i vynikajícím základem (korpusem) pro cheesecake, připravíme si příště další chuťově luxusní záležitost.
autor Michy
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena