Česká klasika, sladký hlavní chod, který mají v oblibě nejen děti. V hlavní roli kynuté buchtičky a vanilkový krém, obojí si připravíme krok za krokem.
Na těsto budeme potřebovat 500 g hladké mouky, 100 g cukru moučka, 1 kostku čerstvého droždí, 1 dl rostlinného oleje, 350 ml mléka, 2 žloutky a špetku soli. Všechny suroviny by měly mít pokojovou teplotu.
Na vanilkový krém si připravíme 750 ml mléka, 2 - 3 lžíce cukru krupice, 1 balíček vanilkového cukru a 1 vanilkový pudinkový prášek.
Vyzkoušejte také recept na kynuté povidlové buchty
Těsto poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 1 - 1,5 hodiny kynout.
Každou vloženou buchtičku pomažeme ze všech stran rozpuštěným máslem, aby šly po upečení dobře oddělovat.
Buchtičky vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme cca 20 minut.
Rozmíchaný pudink vlijeme do teplého mléka, přisypeme cukry a za stálého míchání necháme zhoustnout.
Těsto na buchtičky nás bude stát přibližně 30 Kč, vanilkový krém cca 18 Kč. Čtyři i více porcí buchtiček s krémem nás tak vyjde na pouhých 48 Kč.
Buchtičky se šodó
(doba přípravy )
Domácí buchtičky s vanilkovým krémem a marinovanými švestkami v rumu
(doba přípravy 2 h 40 min )
Buchtičky s krémem
(doba přípravy 1 h 30 min )
Kynuté buchty s tvarohem
(doba přípravy 1 h 30 min )
autor Michy
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena