reklama
hledat uživatel
       

Recept na čevabčiči krok za krokem 

1) Připravíme si následující suroviny. 

Na 4 porce budeme potřebovat 500 g kvalitního mletého masa, 1 středně velkou cibuli, sůl, mletý černý pepř, mletou sladkou papriku a olej na smažení. Máme-li, použijeme koření čubrica. 

2) Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. 

3) Maso dáme do mísy, přidáme cibuli, osolíme, opepříme a přidáme asi lžičku mleté sladké papriky. 

4) Mleté maso pečlivě promícháme s přidanými surovinami, prohněteme rukou, aby se vše dobře spojilo. 

5) Ze směsi tvoříme stejně velké šišky - čevabčiči. 

6) Čevabčiči klademe do rozpáleného oleje a pozvolna smažíme ze všech stran. 

7) Čevabčiči rozdělíme na talíře a podáváme s brambory, hořčicí a čerstvou cibulí. 

Čevabčiči a finanční náročnost

Maso jsme u řezníka pořídili za 60 Kč. Za cibuli, sůl, koření a olej si započítáme zhruba 10 Kč. Čtyři porce čevabčiči bez přílohy nás tak bude stát 70 Kč.



Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 1
  • Elena
    Elena

    čevabčiči

    Pokud mám 600 g mleté maso, z toho cca 10 % výpek, nedokážu si představit, jak udělám ze 125 g 3 - 4 válečky na porci. Mám malé vnoučátka, ty snědí na posezení 4 ks, odhadují 150 g už usmažené...

    06.06.2015 21:36:43

Celkem záznamů: 1

Přidat příspěvek k článku Recept na čevabčiči krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.