reklama
hledat uživatel
       

Recept na chléb z domácí pekárny s bylinkovým špekem krok za krokem

Chléb z domácí pekárny je již v mnohých domácnostech samozřejmostí. Avšak je mnoho chutných variant, jak jej ozvláštnit. Dnes si jednu takovou uděláme v podobě FOTORECEPTU.

Bylinkový špek

Klasický špek je v našich kuchyních běžně používaná surovina. Nedávno jsme na pultech menších řeznictví objevili bylinkový špek. Narozdíl od běžného je velmi hustě obalen v drcených aromatických bylinkách, které dodávají výbornou chuť i vůni. Lze jej konzumovat samotný s chlebem a přidávat při vaření do pokrmů, u kterých silné aroma nevadí.

Recept na domácí chléb s voňavým špekem krok za krokem

1) Při vkládání surovin do domácí pekárny klasicky začínáme vodou.

Tentokrát použijeme 300 ml vlažné vody. Pro všechny, kteří mají pekárnu s předehřevem, stačí studená.

2) Následuje 20 ml oleje (2 lžíce).

3) Další ingrediencí je 350 g hladké mouky a 150 g tmavé chlebové žitné mouky.

4) Na tento chléb je potřeba 2 čajové lžičky soli.

5) Do opačného rohu dáme 1 čajovou lžičku cukru.

6) Poslední surovinou před spuštěním pekárny je 1,5 čajové lžičky droždí.

7) Vše již máme připraveno a nastavíme pekárnu na základní program, menší velikost a střední barvu.

8) Než se těsto v první fázi promíchá, nakrájíme si bylinkový špek na drobné kostičky.

Po zvukovém signálu přidáme špek do pekárny.

9) Přisypeme 2 polévkové lžíce slunečnicových semínek.

10) Pak již necháme pekárnu v klidu pracovat.

11) Když je těsto umíchané a začne kynout, můžeme povrch chleba ozdobit plátky anglické slaniny, avšak není to nutností.

12) Chléb z domácí pekárny při pečení krásně provoní byt.

13) Upečený chléb necháme na mřížce vychladnout.

14) Pokud chléb z domácí pekárny s bylinkovým špekem servírujeme ještě teplý (vlažný), není třeba jej ničím mazat, chutná báječně i samotný.

Tipy na další recepty nejen z domácí pekárny

Domácí chléb pečený v troubě
(doba přípravy 30 min )

Domácí chléb s bazalkou
(doba přípravy 2 hod )

Domácí obyčejný chléb
(doba přípravy 1 h 15 min )

Zapečený plněný chléb
(doba přípravy 45 min )