reklama
hledat uživatel
       

Recept na citronový krém - Lemon curd

1) Příprava surovin. 

Na 2 skleničky citronového krému si připravíme 3 vejce, 100 g másla, 2 - 3 bio citrony a 150 g cukru krupice.

2) Citrony pečlivě umyjeme a nastrouháme z nich kůru.

Dáváme si pozor, abychom strouhali jen žlutou část, ne bílou, po které by nám krém zhořkl.

3) Poté citrony vymačkáme.

My jsme ze 2 citronů získali 90 ml šťávy. Pokud jí budete mít méně, sáhněte po třetím citronu, případně upravte poměr cukru.

4) Nachystáme si 2 kastrůlky.

Lze použít i nerezovou misku, která po vložení do kastrůlku zapadne zhruba do jeho poloviny. Do většího kastrůlku nalijeme trochu vody, do většího dáme citronovou kůru, šťávu, cukr a rozšlehaná vejce.

5) Za průběžného míchání zahříváme, dokud voda nezačne lehce bublat.

Připravíme si na kousky nakrájené máslo.

6) Jakmile směs začne tuhnout, přidáme máslo a mícháme, dokud se nerozpustí.

7) Hotový citronový krém necháme za občasného promíchání vychladnout.

8) Citronový krém podáváme v mističkách s plátkem citronu, plníme jím připravené košíčky.

Lemon curd lze také přemístit do skleniček a uschovat v lednici.

Citronový krém a finanční náročnost

Bio citrony a cukr nás vyjdou na 20 Kč. Vejce a máslo pořídíme za 30 Kč. Citronový krém nás tak bude stát cca 50 Kč.



Přidat příspěvek k článku Recept na citronový krém krok za krokem