reklama
hledat uživatel
       

Základem zmrzliny je opravdu kvalitní čokoláda

Pro výrobu dobré domácí zmrzliny nelze používat obyčejné čokolády, protože bychom nikdy nedosáhli tak chutného výsledku. Minimální obsah kakaa v čokoládě musí být 70%. Může být samozřejmě vyšší, ale v žádném případě nižší.

Recept na čokoládovou zmrzlinu krok za krokem

1) Příprava všech surovin je důležitá.

Na tuto úžasnou čokoládovou zmrzlinu budeme potřebovat 500 ml smetany ke šlehání, 50 g práškového neslazeného kakaa, 200 g cukru krupice, špetku soli, 160 g extra tmavé čokolády, 250 ml plnotučného mléka, 2 žloutky a 1 kávovou lžičku vanilkového extraktu.

2) Do hrnce dáme smetanu, kakao, špetku soli a bez 3 lžic veškerý cukr.

Za neustálého míchání přivedeme vše k varu, až směs začne bublat. V této chvíli odstavíme.

3) Do směsi přidáme nalámanou čokoládu a mícháme do úplného rozpuštění.

Vyzkoušejte také recept na domácí pistáciovou zmrzlinu

 

4) V misce ušleháme žloutky se zbyvajícím cukrem do pěny.

5) Pak pomaličku zašleháváme horkou čokoládovou směs, respektive její část.

Šleháme velmi opatrně, aby se žloutky nesrazily. Zašleháváme tolik, aby žloutková směs byla horká.

6) Do hrnce s čokoládovou směsí vlijeme mléko, horkou žloutkovou směs a zahříváme těsně pod bodem varu.

7) Žloutky se tak pasterizují a směs zhoustne.

8) V tuto chvíli přidáme vanilkový extrakt a směs rozmixujeme.

9) Čokoládovou hmotu necháme vychladnout a pak dáme do lednice minimálně na 4 hodiny chladit.

Vyzkoušejte také recept na domácí vanilkovou zmrzlinu

 

10) Poté ji vlijeme do zmrzlinovače a necháme 45 minut míchat.

11) Zmrzlinu přendáme do mrazící nádoby a necháme ještě domrazit.

12) Tato domácí čokoládová zmrzlina je opravdu delikátní a chutná výborně. Už nikdy nebudete chtít jinou.



Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 6
  • lenuleee
    lenuleee

    zmrzlinovač

    Mě zajímá bod 10 a týká se to toho míchání ve zmrzlinovači... ten nemám, takže bych potřebovala poradit, jestli hmotu musím ještě promíchávat a jestli jo, tak můžu místo zmrzlinovače použít šlehač na malé otáčky? Pokud tedy tento přístroj hmotu navíc nechladí. Pak bych byla v háji a musela bych si nechat zajít chuť :-/ Já zmrzlinu ještě nikdy nedělala, ale milujeme ji a tak bych to chtěla zkusit. Díky

    17.09.2014 00:20:25

  • Jan
    Jan

    Stroj na zmrzlinu

    Stroj na zmrzlinu není vůbec potřeba. Stačí si sehnat dostatečně velkou misku s !víkem! a dát cca na 1 den do mražáku. Druhý den je zmrzlina opravdu vynikající. Mohu jen doporučit.

    05.09.2014 16:51:06

  • bob
    bob

    Proč cpát do každé zmrzliny hned vejce stačí šlehačka jogurt cukr nebo marmeláda - u čokoládové nahradím marmeládu čokoládou a kakaem. Rozmíchám a vrazím do zmrzlinového strojku - tam stačí max 5 minut a nebo rovnou do kelímků a do mrazáku. Do ovocných přisypu ještě čerstvé ovoce. Vanilkový lusk se dá přidat do každé jako bonus.

    19.07.2014 16:08:23

  • qjetinka
    qjetinka

    Komentář k článku Recept na čokoládovou zmrzlinu krok za krokem

    A když nemám stroj na zmrzlinu tak mám asi smůlu, co? :(

    10.09.2013 12:36:00

  • zhlasek
    zhlasek

    Nic pro nezkušené

    Jako amatér, který si nedávno pořídil stroj na zmrzlinu, to nebudu ani zkoušet. Končím u bodu 5 a 6 . Nevim co do čeho zašlehávat a jak se ty ušlehaný žloutky najednou staly horké? Je to pro mě nesrozumitelné. Snad jindy. :)

    16.08.2013 20:06:33

Celkem záznamů: 6

Přidat příspěvek k článku Recept na čokoládovou zmrzlinu krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.