Pokud si připravíte domácí čokoládovou zmrzlinu podle tohoto FOTORECEPTU, už nikdy nebudete chtít kupovanou! Recept mám od kamarádky a je skutečnou lahůdkou.
Pro výrobu dobré domácí zmrzliny nelze používat obyčejné čokolády, protože bychom nikdy nedosáhli tak chutného výsledku. Minimální obsah kakaa v čokoládě musí být 70%. Může být samozřejmě vyšší, ale v žádném případě nižší.
Na tuto úžasnou čokoládovou zmrzlinu budeme potřebovat 500 ml smetany ke šlehání, 50 g práškového neslazeného kakaa, 200 g cukru krupice, špetku soli, 160 g extra tmavé čokolády, 250 ml plnotučného mléka, 2 žloutky a 1 kávovou lžičku vanilkového extraktu.
Za neustálého míchání přivedeme vše k varu, až směs začne bublat. V této chvíli odstavíme.
Vyzkoušejte také recept na domácí pistáciovou zmrzlinu
Šleháme velmi opatrně, aby se žloutky nesrazily. Zašleháváme tolik, aby žloutková směs byla horká.
Vyzkoušejte také recept na domácí vanilkovou zmrzlinu
Ovocné osvěžení z dozrávajících jahod: Domácí zmrzlina, nanuky i sorbet
Jahodová sezóna je před námi, tak si ji pojďme pořádně užít. Naučíme vás nejen domácí jahodovou zmrzlinu, ale i zdravější a lehčí sorbet, jahodové nanuky a úžasně jednoduchou jahodovou dřeň.
autor Jarka Petrová
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena