Smetanový dezert pocházející z francouzské kuchyně. Je nenáročný na ingredience i čas. A podle našeho FOTORECEPTU jeho přípravu jistě zvládnete.
Dále budeme potřebovat krupicový cukr na posypání, který necháme na povrchu dezertu zkaramelizovat.
Smetanu s vanilkou za stálého míchání dobře zahřejeme.
Mističky zalijeme vroucí vodou do výšky krému v zapékacích mističkách. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 25 - 30 minut, nebo dokud není krém pěkně tuhý. Po upečení dáme na pár hodin do lednice vychladit.
Povrch dezertu posypeme cukrem a pomocí flambovací pistole necháme povrch zkaramelizovat. Nemáme-li ji k dispozici, můžeme si z manželovy dílny vypůjčit horkovzdušnou opalovací pistoli, která nám poslouží stejně dobře. Crémě brulée můžeme také jen dozdobit čerstvým či kompotovaným ovocem.
Foto: Thinkstock.com, Pixabay.com
Naučte se lahodné italské tiramisu podle tradičního receptu
Ve vršovické restauraci Osteria Da Clara vaří poctivou italskou kuchyni. Majitel a šéfkuchař Glenn Švarc pro nás připravil nadýchané tiramisu podle tradičního receptu. Na přípravu budete potřebovat: Cukr, vejce (žloutky), espresso, cukrářské piškoty, marsala (případně amaretto nebo jiný likér) a mascarpone.
Kokosová panna cotta s malinovým přelivem krok za krokem
Lehký a osvěžující dezert ve veganské alternativě. Hledáte-li něco sladkého na oslavu, sáhněte po tomto receptu.
autor Michy
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena