reklama
hledat uživatel
       

Recept na créme brulée krok za krokem 

1) Na 4 porce créme brulée si připravíme 4 - 5 žloutků, 450 ml smetany ke šlehání, vanilkový lusk a 50 g moučkového cukru. 

Dále budeme potřebovat krupicový cukr na posypání, který necháme na povrchu dezertu zkaramelizovat.

 

2) Smetanu vlijeme do hrnce. Vanilkový lusk rozkrojíme a semínka vydlabeme.

Smetanu s vanilkou za stálého míchání dobře zahřejeme. 

3) Žloutky promícháme s cukrem, nesmí nám však začít pěnit, to není u créme brulée žádoucí. 

4) Do žloutků přilijeme horkou smetanu a ve vodní lázni připravíme za stálého míchání hustý krém. 

5) Připravíme si mističky na créme brulée. Ty dáme do hlubokého plechu či pekáčku a nalijeme do nich krém. 

Mističky zalijeme vroucí vodou do výšky krému v zapékacích mističkách. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 25 - 30 minut, nebo dokud není krém pěkně tuhý. Po upečení dáme na pár hodin do lednice vychladit. 

6) Créme brulée před podáváním dozdobíme karamelovou krustou. 

Povrch dezertu posypeme cukrem a pomocí flambovací pistole necháme povrch zkaramelizovat. Nemáme-li ji k dispozici, můžeme si z manželovy dílny vypůjčit horkovzdušnou opalovací pistoli, která nám poslouží stejně dobře. Crémě brulée můžeme také jen dozdobit čerstvým či kompotovaným ovocem. 

 

7) Créme brulée podáváme jako výborný dezert. 

 

 

Foto: Thinkstock.comPixabay.com



Přidat příspěvek k článku Recept na créme brulée krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.