Dalším druhem pečiva, na které si těsto připravíme v domácí pekárně, budou dalamánky. FOTORECEPT krok za krokem vám usnadní práci.
Dalamánky jsou druhem drobného pečiva (bulky z pšeničné a žitné mouky), které sypeme hrubozrnnou solí, kmínem či ovesnými vločkami. Jsou považovány za zdravější než běžné světlé pečivo. Jejich název pochází z let 1741 - 1743, kdy je francouzská vojenská posádka, sídlící toho času v Praze, nazývala Pain d'Allemagne - německý chléb.
Nakynuté bulky můžeme šikmo naříznout na dvou místech. Pak dalamánky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme podle chuti hrubozrnnou solí, celým kmínem, klidně i obojím.
Hotové dalamánky krásně voní a často mizí ještě horké. Úžasné jsou lehce potřené čerstvým máslem nebo tvarohem.
autor admin_vareni
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena