reklama
hledat uživatel
       

Bylinková sůl, která krásně provoní každý pokrm 

1) Příprava surovin.

Mísa oblíbených bylinek (hodí se např. natě petržele, libeček, oregano, saturejka, rozmarýn atd.), hrubozrnná sůl (mořská, růžová himalájská). 


2) Nejprve si omyjeme a osušíme vybrané bylinky. Otrháme jen lístky, stonky zde potřebovat nebudeme. Listy vkládáme do odměrky.

3) Jakmile máme všechny použitelné lístky obrány, sledujeme objem naplněné odměrky. Zde použitá nádoba má objem 800 ml a je celá naplněná, podle toho odměříme sůl, které má být čtvrtina objemu bylinek.

4) Bylinky si vysypeme z odměrky na připravené velké prkénko a odměříme si hrubozrnnou sůl. Poměr má být 4:1, tedy čtvrtina z 800 ml objemu bylinek je 200 ml. Do odměrky nasypeme hrubozrnnou sůl po rysku 200 ml.

5) Velkým nožem postupně kolébkovým pohybem sekáme bylinky společně se solí najemno. Pokud máme mixér – food processor, můžeme si jím usnadnit práci. Do mixéru vkládáme vrstvy soli a bylinek a rozmixujeme najemno.

6) Najemno nasekané nebo rozmixované bylinky se solí rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a necháme úplně vyschnout (trvá to cca 2 dny).

7) Po úplném vyschnutí naplníme bylinkovou solí uzavíratelné sklenice, ve kterých bylinkovou směs uchováváme.

8) Domácí bylinkovou sůl skladujeme v uzavřených nádobách, používáme například na pečenou zeleninu či brambory.

Bylinková sůl a finanční náročnost

Ingredience na bylinkovou sůl nás vyjdou cca na 30 Kč.

Přidat příspěvek k článku Recept na domácí bylinkovou sůl krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.