reklama
hledat uživatel
       

Recept na domácí jahodový sirup krok za krokem

1) Na jahodový sirup budeme potřebovat 2 kg jahod, 150 ml vlažné vody a třtinový cukr. Na každý půllitr jahodové šťávy budeme počítat 400 g cukru. 

Domácí jahodový sirup

2) Jahody omyjeme, očistíme od zelených částí a vsypeme do hrnce. Přilijeme 150 ml vlažné vody. 

Domácí jahodový sirup

3) Jahody důkladně rozmačkáme šťouchadlem na brambory. 

Domácí jahodový sirup

4) Rozmačkané jahody dáme na plotnu a za častého míchání 1 hodinu prohříváme. 

Domácí jahodový sirup

5) Povařené jahody přecedíme přes plátýnko, budeme potřebovat jen vzniklou šťávu.

Domácí jahodový sirup

6) Do jahodové šťávy přisypeme třtinový cukr a znovu povaříme. 

Tentokrát stačí 5 minut, jen dokud se cukr nerozpustí. Nevaříme déle, šťáva by mohla začít želírovat a to není žádoucí. 

Domácí jahodový sirup

7) Domácí jahodový sirup přelijeme do nahřátých sklenic a zavíčkujeme. 

Domácí jahodový sirup

8) Domácí jahodový sirup ředíme podle chuti vodou, skvěle dochutí také ovocné čaje a drinky. 

Domácí jahodový sirup

Jahodový sirup a finanční náročnost 

V současné chvíli vychází čerstvé jahody za 50 - 60 Kč za kilo. Dvě kila jahod nás tak budou stát okolo stokoruny. Třtinový cukr, který budeme potřebovat v množství asi 1 kg (počítáme zhruba 1,2 l vyvařené jahodové šťávy), nás vyjde asi na 50 Kč, podaří-li se nám cukr sehnat ve slevě. Domácí jahodový sirup nás tak vyjde zhruba na 150 Kč. 



Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 1
Celkem záznamů: 1

Přidat příspěvek k článku Recept na domácí jahodový sirup krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.