Jahodová sezóna pomalu končí, ale i tak se tohoto ovoce nemusíme vzdávat. Tu úžasnou vůni a chuť jahod si můžeme uchovat v domácím jahodovém sirupu.
Tentokrát stačí 5 minut, jen dokud se cukr nerozpustí. Nevaříme déle, šťáva by mohla začít želírovat a to není žádoucí.
V současné chvíli vychází čerstvé jahody za 50 - 60 Kč za kilo. Dvě kila jahod nás tak budou stát okolo stokoruny. Třtinový cukr, který budeme potřebovat v množství asi 1 kg (počítáme zhruba 1,2 l vyvařené jahodové šťávy), nás vyjde asi na 50 Kč, podaří-li se nám cukr sehnat ve slevě. Domácí jahodový sirup nás tak vyjde zhruba na 150 Kč.
autor Michy
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena