Výroba domácího másla se vyplatí. Naučíme vás ho krok za krokem. A co bude potřeba? Jen smetana ke šlehání.
Na zhruba 200 g másla budeme potřebovat 2 smetany ke šlehání, tedy asi 500 ml. Smetana ke šlehání musí být čerstvá, ne trvanlivá, a měla by obsahovat nejméně 30 % tuku. Čím tučnější, tím lepší. Smetana by neměla být příliš studená, proto ji před zpracováním necháme chvíli mimo lednici. Další suroviny jsou čistě na vás. Můžete přidat sůl či bylinky.
Podmáslí je chuťově moc dobré a můžeme jej vypít jen tak nebo použít například na pečení. Šleháme, dokud se nepřestane tvořit další podmáslí.
Ještě lepší je sítko vystlat plátýnkem nebo látkovou plenou. Máslo se ale v cedníku rádo zachytává a z plátýnka jej dostaneme snáze. Máslo prohněteme, abychom z něj dostali co nejvíce tekutiny. Tento krok lze vynechat.
Pokud vynecháme krok č. 6, máslo položíme na dřevěné prkýnko a také prohněteme pod tekoucí vodou. Je zapotřebí dostat z něj veškerou tekutinu.
Chceme-li ochucené máslo, teď je vhodná doba do něj přidat sůl, bylinky, česnek nebo sušená rajčata. A až poté máslo umístíme do lednice.
Dva kelímky smetany ke šlehání koupíme zhruba za 40 Kč. Výroba másla nás tak vyjde levněji, než když jej koupíme, máslo lze navic různě dochutit a poté se nám domácí výroba vyplatí. Spolu s máslem nám vznikne jako vedlejší produkt podmáslí.
Cukroví pečené s láskou: Tradiční recepty po babičce
V mnohých domácnostech se z cukroví peče stále to samé a na některé druhy se zapomíná. Pojďme si připomenout pár receptů na výborné cukroví, které pekly už naše babičky.
Výběr redakce na TOP recepty na linecké cukroví
Křehké, voňavé a doslova se rozplývající na jazyku - takové je linecké cukroví, které se podaří. Máme pro vás pár receptů, díky kterým bude letošní vánoční pečení snazší.
Recept na originální točené cukroví krok za krokem
Recept na originální točené sušenky, které vás naučíme podle podrobného fotoreceptu.
autor Hanka
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena