reklama
hledat uživatel
       

Výroba domácí zmrzliny

Domácí zmrzlinu lze vyrábět na dva způsoby. Zmrzlinu můžeme uvařit (připravit) podle receptu a dát pouze zmrazit do mrazáku. Druhou možností je zmrzlinu připravit podle receptu a použít zmrzlinovač, který vdechne zmrzlině naprosto dokonalou chuť. Dnes jsou tyto domácí zmrzlinovače cenově dostupné a jejich výsledky jsou dokonalé.

Recept na domácí pistáciovou zmrzlinu krok za krokem

1) Příprava pistáciové zmrzliny má trošku náročnější začátek.

Pokud se rozhodnete pro výrobu domácí pistáciové zmrzliny, máte dvě varianty. Já osobně doporučuji tu náročnější, vyplatí se. 250 g nesolených pistácií spaříme vroucí vodou a vyloupeme.

2) Spaření a loupání pistácií je sice pracné a časově náročné, ale výsledek stojí za to.

Samozřejmě můžete pro výrobu zmrzliny použít i neloupané pistácie, avšak barva zmrzliny (pokud ji nepřebarvíte potravinářským barvivem) bude spíše do hněda a ztratí svůj půvab.

3) Potřebné suroviny k výrobě zmrzliny.

Kromě 250 g neslaných pistáciových oříšků budeme potřebovat ještě 500 ml plnotučného mléka, 3 lžíce termizovaného krémového sýra bez příchuti, 1 polévkovou a 1 čajovou lžičku kukuřičného škrobu, 320 ml smetany ke šlehání, špetku soli, 150 g cukru, 2 polévkové lžíce kukuřičného sirupu a polovinu čajové lžičky mandlového extraktu.

Vyzkoušejte také recept na domácí vanilkovou zmrzlinu

 

4) Pistácie dáme do mixéru a co nejjemněji je rozmixujeme.

5) Do větší mísy dáme pistáciovou drť a rozetřeme s krémovým sýrem.

6) Ve třech lžících mléka dobře rozmícháme kukuřičný škrob do hladké konzistence.

7) Do hrnce nalijeme zbylé mléko, smetanu, cukr, kukuřičný sirup a přivedeme k varu.

8) Poté zmírníme plamen na minimum a vaříme 4 minuty.

9) Hrnec sundáme z hořáku, vlijeme mléko s rozmíchaným škrobem, vrátíme na plotnu a vaříme přibližně minutu. Směs vaříme do lehkého zhoustnutí.

10) Nyní opatrně smícháme svařenou směs s pistáciovou hmotou a vychladíme na pokojovou teplotu.

11) Zmrzlinovou směs nalijeme do zmrzlinovače, přidáme mandlový extrakt a zapneme.

12) Zmrzlinovač necháme pracovat 45 minut.

13) Hotovou zmrzlinu přendáme do mrazící misky a dáme na 4 hodiny do mrazáku.

Vyzkoušejte také recept na domácí čokoládovou zmrzlinu

 

14) Domácí pistáciová zmrzlina je vynikající a lahodná. Zaručuji, že její chuti nikdo neodolá.

15) Pistáciovou zmrzlinu lze podávat ozdobenou šlehačkou a například posypanou mletými pistáciemi.



Další recepty na zmrzlinu najdete tady

Foto: Jana Konvalinková, Thinkstock



Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 4
  • Věra
    Věra

    Komentář k článku Recept na domácí pistáciovou zmrzlinu krok za krokem

    No ,místo škrobu bych dala žloutky ,škrob mi tam hodně vadí.

    13.06.2016 21:09:18

  • Jiří Stoch
    Jiří Stoch

    Dobrá, ale pracná i drahá zmrzlina

    Děkuji za recept na zmrzlinu, která je moc dobrá. Nesolené pistácie jsem sehnal jen neloupané, ve slupce, čili byla to dvojnásobná práce ty pistácie vyloupat ze slupky a pak ještě z obalu pod slupkou po namočení do vřelé vody (jako mandle). Místo kukuřičného sirupu jsem dal javorový a mandlové aroma vůbec. Byla k dostání jen nějaká chemie od dr. Oetkera. Také jsem nepoužil zmrzlinovač, ale hotovou směs jsem před vložením do mrazáku míchal. I tak vyšla moc dobrá zmrzlina, poctivá s oříšky.

    21.07.2014 08:39:08

  • zbavený
    zbavený

    Komentář k článku Recept na domácí pistáciovou zmrzlinu krok za krokem

    Čistá pravda.Jeden den vyrobím a druhý den sním.

    08.06.2014 14:32:17

  • fox
    fox

    Komentář k článku Recept na domácí pistáciovou zmrzlinu krok za krokem

    Nesmysl, než bych vyloupal 250 g pistáciích tak je podzim a budu jich potřebovat alespoň kilo, protože bych užíral a užíral.

    29.07.2013 20:29:42

Celkem záznamů: 4

Přidat příspěvek k článku Recept na domácí pistáciovou zmrzlinu krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.