Máme před sebou opět velká vedra, proto nejen dětem přijde vhod výborná zmrzlina. Pokud chcete mít jistotu, že svým blízkým podáváte opravdu kvalitní zmrzlinu, připravte si ji doma.
Domácí zmrzlinu lze vyrábět na dva způsoby. Zmrzlinu můžeme uvařit (připravit) podle receptu a dát pouze zmrazit do mrazáku. Druhou možností je zmrzlinu připravit podle receptu a použít zmrzlinovač, který vdechne zmrzlině naprosto dokonalou chuť. Dnes jsou tyto domácí zmrzlinovače cenově dostupné a jejich výsledky jsou dokonalé.
Pokud se rozhodnete pro výrobu domácí pistáciové zmrzliny, máte dvě varianty. Já osobně doporučuji tu náročnější, vyplatí se. 250 g nesolených pistácií spaříme vroucí vodou a vyloupeme.
Samozřejmě můžete pro výrobu zmrzliny použít i neloupané pistácie, avšak barva zmrzliny (pokud ji nepřebarvíte potravinářským barvivem) bude spíše do hněda a ztratí svůj půvab.
Kromě 250 g neslaných pistáciových oříšků budeme potřebovat ještě 500 ml plnotučného mléka, 3 lžíce termizovaného krémového sýra bez příchuti, 1 polévkovou a 1 čajovou lžičku kukuřičného škrobu, 320 ml smetany ke šlehání, špetku soli, 150 g cukru, 2 polévkové lžíce kukuřičného sirupu a polovinu čajové lžičky mandlového extraktu.
Vyzkoušejte také recept na domácí vanilkovou zmrzlinu
Vyzkoušejte také recept na domácí čokoládovou zmrzlinu
Další recepty na zmrzlinu najdete tady
Recept na vanilkovou zmrzlinu krok za krokem
Vanilková zmrzlina patří podle průzkumů mezi celkově nejoblíbenější. Proto si dnes ukážeme, jak si tuto lahůdku připravit doma. Recept krok za krokem.
Kvalitní čokoláda je základ: Recept na domácí čokoládovou zmrzlinu krok za krokem
Pokud si připravíte domácí čokoládovou zmrzlinu podle tohoto FOTORECEPTU, už nikdy nebudete chtít kupovanou! Recept mám od kamarádky a je skutečnou lahůdkou.
Foto: Jana Konvalinková, Thinkstock
autor admin_vareni
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena