Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

Milujete pizzu stejně jako my? V tom případě vám nesmí uniknout tento recept na domácí pizzu Margherita, která je nenáročná na přípravu i suroviny, ale na chuti jí to rozhodně neubírá.
Milujete pizzu stejně jako my? V tom případě vám nesmí uniknout tento recept na domácí pizzu Margherita, která je nenáročná na přípravu i suroviny, ale na chuti jí to rozhodně neubírá.
Na těsto, ze které připravíme 4 pizzy, budeme potřebovat 1 kg hladké mouky, 1 kostku čerstvého droždí, 2 - 3 špetky soli, 2 lžíce oleje a 5 dl vlažné vody.
Na rajčatovou omáčku si připravíme 6 - 8 velkých rajčat, 2 - 3 kapky olivového oleje, 1 špetku cukru a sůl podle chuti.
Na dozdobení nám postačí mozzarella (na každou pizzu alespoň 100 g) a čerstvá bazalka.
Můžeme samozřejmě pracovat i na vále, případně použít kuchyňského robota.
Vzniknou nám 4 těsta, která dáme do lednice odležet minimálně na 12 hodin.
Vznikne nám základní rajčatová omáčka vhodná na potření pizzy.
Po upečení pizzu rozkrájíme na trojúhelníčky a ihned podáváme.
Za těsto a dochucovače si započítáme cca 20 Kč, rajčata v tomto množství nás vyjdou na 40 Kč, 400 g mozzarelly asi na 80 Kč. Bazalka nám jistě rostě na zahrádce nebo v bylinkovém květináči. 4 velké pizzy Margherita nás tak vyjdou na 140 Kč.
Vyzkoušejte i další recepty na pizzu
Pizza se šunkou, olivami a feferonkami
(doba přípravy 35 min )
Mini pizza se sýrem
(doba přípravy 45 min )
Sýrový pizza chléb
(doba přípravy 1 hod )
Lahodná vegetariánská domácí pizza
(doba přípravy 45 min )
Mixování / šlehání
Přečetla jsem si víc vašich receptů a nejde mi do hlavy, proč se někdo tak zajímá o vaření, ale nevidí rozdíl mezi mixováním a šleháním?
22.03.2016 15:21:12
Re: Mixování / šlehání
O vaření by se především neměl zajímat někdo, kdo nevidí rozdíl mezi čerstvou zeleninou a tou z plechovky...
26.07.2016 17:59:07
buchta
To je množství droždí tak na 4-5 kg mouky a ne na kilo... Potom se nelze divit, ze je to podle fotky spíš buchta, než-li pizza.
Sugo samozřejmě vařit.
07.03.2016 13:44:03
Re: buchta
Co je to za nesmysl? Jedna kostka droždí je na kilo mouky, když o tom nic nevíte, tak nic nepište.
10.03.2016 16:49:09
Re: buchta
Na 1kg mouky jedna kostka droždí (42g)
Tak nevím co se tu řeší za kraviny.
27.12.2016 19:16:00
SUGO
Nepochybuji, že je pizza dobrá. Ale rajčatové sugo se dělá jinak, hlavně se vaří... (Mimochodem nerozumím tomu, proč je napsáno "rozmixujeme", když na fotce je šlehač?) Když nejsou dobrá rajčata (jakože teď v zimě nejsou), tak dejte ty z plechovky - skvělá chuť zaručena a nemusíte je loupat ;)
06.03.2016 18:23:08