reklama
hledat uživatel
       

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

1) Příprava surovin. 

Na těsto, ze které připravíme 4 pizzy, budeme potřebovat 1 kg hladké mouky, 1 kostku čerstvého droždí, 2 - 3 špetky soli, 2 lžíce oleje a 5 dl vlažné vody. 

Na rajčatovou omáčku si připravíme 6 - 8 velkých rajčat, 2 - 3 kapky olivového oleje, 1 špetku cukru a sůl podle chuti. 

Na dozdobení nám postačí mozzarella (na každou pizzu alespoň 100 g) a čerstvá bazalka

Domácí pizza

2) Kostku droždí rozpustíme ve vlažné vodě. 

Domácí pizza

3) Do velké mísy vsypeme hladkou mouku, přidáme rozpuštěné droždí, olivový olej a sůl. 

Domácí pizza

4) Těsto na pizzu nejprve rozmícháme vařečkou a poté vypracujeme rukama, dokud se nám nelepí na stěny mísy. 

Můžeme samozřejmě pracovat i na vále, případně použít kuchyňského robota. 

Domácí pizza

5) Těsto na pizzu rozdělíme na 2 velké bochánky, které ještě rozpůlíme. 

Vzniknou nám 4 těsta, která dáme do lednice odležet minimálně na 12 hodin. 

Domácí pizza

6) Rajčata spaříme v horké vodě, oloupeme a můžeme překrájet.  

Domácí pizza

7) Rajčata rozmixujeme společně s olivovým olejem, cukrem a solí podle chuti.

Vznikne nám základní rajčatová omáčka vhodná na potření pizzy.

8) Odleželé těsto rukama co nejvíce roztáhneme na olejem vymazaný plech. Okraje necháme trochu vyšší. 

Domácí pizza

9) Těsto na pizzu potřeme připravenou rajčatovou omáčkou. 

Domácí pizza

10) Poklademe na plátky nakrájenou mozzarellou a otrhanými lístky čerstvé bazalky. Na závěr pizzu Margherita pokapeme olivovým olejem. 

Domácí pizza

11) Pizzu Margherita pečeme na 230 °C, dokud nejsou krásně zlatavé okraje.

Po upečení pizzu rozkrájíme na trojúhelníčky a ihned podáváme. 

Domácí pizza

Pizza Margherita a finanční náročnost

Za těsto a dochucovače si započítáme cca 20 Kč, rajčata v tomto množství nás vyjdou na 40 Kč, 400 g mozzarelly asi na 80 Kč. Bazalka nám jistě rostě na zahrádce nebo v bylinkovém květináči. 4 velké pizzy Margherita nás tak vyjdou na 140 Kč. 

Vyzkoušejte i další recepty na pizzu 

Pizza se šunkou, olivami a feferonkami
(doba přípravy 35 min )

Mini pizza se sýrem
(doba přípravy 45 min )

Sýrový pizza chléb
(doba přípravy 1 hod )

Lahodná vegetariánská domácí pizza
(doba přípravy 45 min )



Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 8
  • Petra
    Petra

    Mixování / šlehání

    Přečetla jsem si víc vašich receptů a nejde mi do hlavy, proč se někdo tak zajímá o vaření, ale nevidí rozdíl mezi mixováním a šleháním?

    22.03.2016 15:21:12

    • A dost!
      A dost!

      Re: Mixování / šlehání

      O vaření by se především neměl zajímat někdo, kdo nevidí rozdíl mezi čerstvou zeleninou a tou z plechovky...

      26.07.2016 17:59:07

  • Jokerboy
    Jokerboy

    To je množství droždí tak na 4-5 kg mouky a ne na kilo... Potom se nelze divit, ze je to podle fotky spíš buchta, než-li pizza.

    Sugo samozřejmě vařit.

    07.03.2016 13:44:03

  • Petra
    Petra

    Nepochybuji, že je pizza dobrá. Ale rajčatové sugo se dělá jinak, hlavně se vaří... (Mimochodem nerozumím tomu, proč je napsáno "rozmixujeme", když na fotce je šlehač?) Když nejsou dobrá rajčata (jakože teď v zimě nejsou), tak dejte ty z plechovky - skvělá chuť zaručena a nemusíte je loupat ;)

    06.03.2016 18:23:08

Celkem záznamů: 8

Přidat příspěvek k článku Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.