reklama
hledat uživatel
       

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

Zmrzlina k létu patří a domácí výroba nanuků není vůbec těžká. Ke kupovaným smetanovým zmrzlinám se tato nedá přirovnat - je jemná, krémová a bez přídavku zbytečné vody. A na chuti je to opravdu znát. Čerstvé ovoce jí dodává na svěžesti.

Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

1) Příprava surovin. 

Na tvarohové nanuky budeme potřebovat 1 kelímek smetany ke šlehání, 1 vaničku polotučného tvarohu, 1 kelímek zakysané smetany, 3 - 4 lžíce třtinového cukru a 1 menší misku lesního ovoce (maliny, ostružiny, borůvky). 

Příchuť nanuků můžeme samozřejmě obměnit - lze použít jiné ovoce (i kompotované), nalámanou čokoládu, kousky lentilek apod. 

2) Smetanu ke šlehání vyšleháme do tuha. 

3) Ke smetaně zlehka vmícháme tvaroh a zakysanou smetanu. Směs bude pěkně nadýchaná a hladká. 

4) Vše osladíme třtinovým cukrem. 

5) A nakonec vmícháme omyté ovoce. V tomto receptu jsme použili maliny.

6) Hotovou směs na nanuky ihned plníme do formiček a necháme zamrazit nejlépe přes noc. 

7) Zmrazené tvarohové nanuky opatrně vyjmeme z formiček a ihned podáváme. 

Domácí tvarohové nanuky a finanční náročnost

Za tvaroh a obě smetany si započítáme 50 Kč. Cukr a ovoce (pokud není z vlastní zahrádky) nás přijde na 40 Kč. Cca 12 nanuků nás tak bude stát 90 Kč, což za výslednou chuť rozhodně stojí. 



Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 1
Celkem záznamů: 1

Přidat příspěvek k článku Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.