reklama
hledat uživatel
       

Recept na dršťkovou polévku krok za krokem

1) Připravíme si suroviny.

K přípravě receptu si nachystáme 3 ks bedly vysoké, 1 ks cibule, 3 stroužky česneku, 2 - 3 ks mrkve. Dále si připravíme kousek másla, 3 - 5 lžic mleté sladké papriky, 3 - 5 lžic hladké mouky, 3 bobkové listy, 5 kuliček pepře, lžičku soli. Dále budeme potřebovat studenou vodu, ale podle možností je lepší hovězí vývar.

2) Příprava zeleninového základu.

Oloupeme si cibuli, česnek a mrkev. Vše nakrájíme nadrobno. V hrnci na polévku (obsah max. 3 l) rozpálíme máslo a nejprve dozlatova osmahneme cibuli, pak přidáme česnek a necháme ho na cibuli provonět. Nakonec přidáme mrkev. Vše promícháme a krátce orestujeme.

3) Přidání kousků bedly vysoké.

Ještě před tepelnou přípravou zeleniny si očistíme bedlu vysokou. Opláchneme ji vodou a nakrájíme na větší kousky. Na osmaženou zeleninu přidáme mletou papriku, promícháme a velmi krátce orestujeme, aby paprika nezhořkla. Pak přisypeme nakrájenou bedlu vysokou. Promícháme a necháme bedlu prohřát. Osolíme.

4) Zahuštění dršťkové polévky z bedly vysoké.

Orestovaný základ zeleniny a bedly posypeme 3 lžícemi hladké mouky, promícháme a pomalu za stálého míchání přidáme studenou vodu. Nejprve asi 1 dl, jakmile se nám mouka dobře rozpustí, přidáme další vodu, opět promícháme. Abychom měli polévku dostatečně hustou, v hrnku se studenou vodou si rozmícháme ještě 2 lžíce hladké mouky a tuto směs k polévce přilijeme. Vložíme bobkový list, kuličky pepře, podle chuti lze přidat ještě se solí utřený česnek. Necháme vše dostatečně provařit, stačí přibližně 20 minut. Občas dršťkovou polévku z bedly vysoké promícháme.

5) Dršťkovou polévku z bedly vysoké servírujeme podle chuti s bílým pečivem nebo chlebem.



Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 7
  • Kokot
    Kokot

    Dršťková?

    Co to je za hovado, které vymyslelo tento recept? Dršťková polévka se tak jmenuje proto, že OBSAHUJE dršťky!!! Když to dršťky NEOBSAHUJE, nemá se to jmenovat dršťková!!!!!!!!!!!!!!

    02.09.2019 08:15:55

  • Jitka Novotná
    Jitka Novotná

    A co takhle hlíva ?

    Kromě dršek, používám nejraději na tuhle polévku Hlívu ! To je fakt dokonalé, ovšem bez mrkve! Koření jen parika česnek, sůl, pepř a majoránka!

    01.09.2019 22:44:34

  • Kateřina
    Kateřina

    no mrkev???

    teda mrkev by mě nenapadla, ale když už prodávají dršťky jen předvařené, což není to pravé ořechové, tak kotrč či václavky je skoro nahradí, ale najdu-li bedly, určitě též vyzkouším

    01.09.2019 17:57:38

  • Bulda
    Bulda

    Mnohem lepší a pohlednější je z masáků, a bez mrkve. K.I

    01.09.2019 17:10:39

  • nevim
    nevim

    dršťkova bez jo?

    koukam že v česku umite doprasit i dršťkovou :) dršťkova bez dršťky a ještě k tomu tam nasrat mrkev no na to kuchař musi mit jo velke EGO a hlavně koule... mam dost z některych čechu

    31.08.2019 16:37:57

  • antonin
    antonin

    doporučení receptu

    Polévka byla dobrá,drobet přisolit a připepřit,jinak chutnala všem.Doporučuji dokud bedly rostou.

    10.10.2014 13:17:51

Celkem záznamů: 7

Přidat příspěvek k článku Recept na dršťkovou polévku z bedly vysoké krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.