V těchto dnech můžeme v lesích najít velmi chutnou houbu - bedlu vysokou. Vyzkoušejte recept na dršťkovou polévku podle snadného FOTORECEPTU.
K přípravě receptu si nachystáme 3 ks bedly vysoké, 1 ks cibule, 3 stroužky česneku, 2 - 3 ks mrkve. Dále si připravíme kousek másla, 3 - 5 lžic mleté sladké papriky, 3 - 5 lžic hladké mouky, 3 bobkové listy, 5 kuliček pepře, lžičku soli. Dále budeme potřebovat studenou vodu, ale podle možností je lepší hovězí vývar.
Oloupeme si cibuli, česnek a mrkev. Vše nakrájíme nadrobno. V hrnci na polévku (obsah max. 3 l) rozpálíme máslo a nejprve dozlatova osmahneme cibuli, pak přidáme česnek a necháme ho na cibuli provonět. Nakonec přidáme mrkev. Vše promícháme a krátce orestujeme.
Ještě před tepelnou přípravou zeleniny si očistíme bedlu vysokou. Opláchneme ji vodou a nakrájíme na větší kousky. Na osmaženou zeleninu přidáme mletou papriku, promícháme a velmi krátce orestujeme, aby paprika nezhořkla. Pak přisypeme nakrájenou bedlu vysokou. Promícháme a necháme bedlu prohřát. Osolíme.
Orestovaný základ zeleniny a bedly posypeme 3 lžícemi hladké mouky, promícháme a pomalu za stálého míchání přidáme studenou vodu. Nejprve asi 1 dl, jakmile se nám mouka dobře rozpustí, přidáme další vodu, opět promícháme. Abychom měli polévku dostatečně hustou, v hrnku se studenou vodou si rozmícháme ještě 2 lžíce hladké mouky a tuto směs k polévce přilijeme. Vložíme bobkový list, kuličky pepře, podle chuti lze přidat ještě se solí utřený česnek. Necháme vše dostatečně provařit, stačí přibližně 20 minut. Občas dršťkovou polévku z bedly vysoké promícháme.
Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena