A zase ta dýně! Tentokrát si připravíme domácí dýňové noky, které jsou chuťově dobré samy o sobě, ale v kombinaci se špenátem a nivou nemají chybu.
Na těsto si připravíme 500 g polohrubé mouky, 700 g dýně hokkaido, 1/2 lžičky soli, 50 g parmazánu a 2 lžíce olivového oleje.
Dále budeme potřebovat 500 g mraženého listového špenátu, 100 g nivy, 2 - 3 stroužky česneku, sůl a pepř.
Budeme potřebovat 700 g čisté váhy již opracované dýně. Dýni vsypeme na plech vyložený pečícím papírem, pokapeme olivovým olejem a dáme péct na 20 minut do trouby vyhřáté na 200 °C. Upečenou dýni necháme vychladnout, poté rozmixujeme.
Odklopíme a necháme vypařit přebytečnou vodu.
Odstavíme z ohně a necháme stranou.
Do mísy vsypeme polohrubou mouku, přidáme jemně nastrouhaný parmazán a sůl.
Kdyby se těsto až příliš lepilo, přidáme ještě trouchu mouky.
Noky jsou uvařené, když vyplavou na povrch. Vyjmeme je děrovanou naběračkou a vsypeme do síta.
Za dýni si započítáme 30 Kč, za mouku 10 Kč, parmazán a olivový olej 45 Kč. Špenát s nivou a česnekem nás vyjde na 65 Kč. Čtyři velké porce dýňových noků se špenátem tak připravíme za 150 Kč.
autor Michy
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena