reklama
hledat uživatel
       

Recept na dýňové pyré krok za krokem

1) Na recept si připravíme 1/2 kg brambor, 1/2 kg očištěné dýně hokaidó, 50 - 80 g másla, sůl a vývar.

Pokud bychom chtěli pyré co nejjemnější a nevadí nám přidat mléčný produkt, nahradíme vývar mlékem nebo 12 % smetanou. Dále budeme potřebovat svazek jarní cibulky a 1 lžíci oleje, podle chuti také bylinky, já použila libeček.

2) Dýni důkladně omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme a nakrájíme na menší kostky. Brambory oloupeme a také nakrájíme na kostky.

3) Cibulku očistíme a bílou část nakrájíme na jemná kolečka. Cibuli osmahneme na rozpáleném oleji, dokud nám nezačne zlatavět.

4) Brambory dáme vařit do osolené vody. Po 10 minutách přidáme nakrájenou dýni a vaříme dalších zhruba  10 minut, dokud není vše měkké.

Uvařené brambory s dýní scedíme, vývar si ponecháme.

5) K bramborám s dýní přidáme máslo a rozmixujeme na kaši. Zředíme menší naběračkou vývaru (mlékem, smetanou).

Dýňové pyré v závěru dochutíme solí, libečkem apod. Nakonec vmícháme osmaženou cibulku.

6) Dýňové pyré podáváme jako přílohu k jakémukoliv pečenému masu, rybě, pečené či smažené zelenině apod.



Přidat příspěvek k článku Recept na dýňové pyré krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.