reklama
hledat uživatel
       

Recept na francouzskou bagetu z domácí pekárny krok za krokem

Francouzské bagety jsou vynikajícím pečivem pro společné rodinné snídaně a lehké svačiny. Připravte si je snadno podle podrobného FOTORECEPTU.

Bageta

Slovo pochází z francouzštiny - baguette - proutek, hůlka. Jde o druh pečiva, který pochází z Francie, tento druh pečiva je až neobvykle dlouhý v poměru ke své celkové velikosti. U čerstvě pečených baget je kůrka obzvláště křupavá.

Francouzská bageta z domácí pekárny krok za krokem

1) Do míchací nádoby nalijeme 300 ml vody.

2) Přidáme lžíci medu.

3) Odvážíme 600 g hladké mouky a rovnoměrně nasypeme na tekutiny.

4) Do pravého dolního rohu nasypeme čajovou lžičku soli.

5) Do levého horního rohu nasypeme čajovou lžičku cukru krupice.

6) Poslední surovinou je balíček sušeného droždí, který nasypeme doprostřed mouky.

7) Když máme vše připraveno, nastavíme pekárnu na program "Příprava těsta".

8) Necháme pekárnu pracovat samostatně, jen v případě dvou háků zkontrolujeme, zda pracují oba správně.

9) Když je těsto vykynuté, vyjmeme jej z nádoby na vál a rozdělíme na tři díly.

10) Z dílů vyválíme dlouhé a úzké bagety, které přendáme na plech vyložený pečícím papírem.

11) Připravené bagety přikryjeme utěrkou a necháme ještě 40 minut odpočinout.

12) Nakynuté bagety šikmo nařežeme a potřeme rozšlehaným vejcem.

13) Troubu si předehřejeme na 200 °C a bagety upečeme.

Přibližná doba pečení je 15 minut.

14) Hotové francouzské bagety můžeme krájet šikmo na malé chlebíčky, ale lze je rozkrojit podélně a plnit různými dobrotami.



Další recepty, které stojí za vyzkoušení 

Úžasné domácí rohlíky
(doba přípravy 2 h 30 min )

Domácí chléb pečený v troubě
(doba přípravy 30 min )

Dobrá domácí veka
(doba přípravy 2 hod )



Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 3
  • Steve
    Steve

    Komentář k článku Recept na francouzskou bagetu z domácí pekárny krok za krokem

    Je to vynikajuci recept.Cesto je v pekarni vykynute az preteka nadoba a po upeceni su vynikajuce.Plnim grylo vanym meskom gyrosom atd

    17.01.2016 11:38:17

  • Cavie
    Cavie

    Komentář k článku Recept na francouzskou bagetu z domácí pekárny krok za krokem

    Právě zkoušíme s celozrnou žitnou chlebovou moukou. Tak uvidíme :)

    29.01.2015 12:22:40

  • alfred
    alfred

    asi nedorozumeni

    Nazýval bych to spíše večkou na chlebíčky, jestli už jste někdy jedli francouzkou bagetu, tak tohle s tím nemá vubec nic spolecneho

    30.10.2013 12:25:53

Celkem záznamů: 3

Přidat příspěvek k článku Recept na francouzskou bagetu z domácí pekárny krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.