reklama
hledat uživatel
       

Recept na francouzský hruškový koláč krok za krokem

1) Příprava surovin. 

Na těsto budeme potřebovat 2 vejce, 100 g cukru krupice, 150 g hladké mouky, 1 dl mléka, 3 lžíce rostlinného oleje, 1 balíček prášku do pečiva a 1 špetku soli. Dále si připravíme 3 - 4 čerstvé hrušky a na polevu 80 g másla, 3 lžíce skořicového cukru a 1 vejce.

Nezapomeneme na tuk na vymazání a mouku na vysypání formy. 

Hruškový koláč

2) Vejce rozklepneme do mísy, přidáme cukr, špetku soli a vyšleháme. 

Hruškový koláč

3) Do vaječné pěny přisypeme mouku promíchanou s práškem do pečiva. 

Hruškový koláč

3) Přilijeme mléko, olej a pečlivým mícháním připravíme hladké těsto. 

Hruškový koláč

4) Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na plátky. 

Hruškový koláč

5) Polovinu těsta na francouzský hruškový koláč vlijeme do tukem vymazané a moukou vysypané kulaté formy. 

Hruškový koláč

6) Na těsto poklademe plátky hrušek a zalijeme druhou půlkou těsta. 

Hruškový koláč

7) Hruškový koláč dáme péct na 30 minut do trouby vyhřáté na 180 °C. 

Hruškový koláč

8) Mezitím si připravíme polevu. 

Máslo rozpustíme, přidáme 3 lžíce skořicového cukru a vejce. Mícháme a prohříváme, dokud se cukr nerozpustí.

Hruškový koláč

9) Upečený hruškový koláč vyjmeme z trouby a propícháme na více místech vidličkou. 

Hruškový koláč

10) Na koláč vlijeme připravenou polevu a vložíme do trouby na dalších 20 minut. 

Hruškový koláč

11) Upečený hruškový koláč nakrájíme na trojúhelníčky, je dobrý teplý i studený, jak kdo má rád. 

Hruškový koláč

12) Francouzský hruškový koláč před podáváním pocukrujeme, ozdobíme lístkem meduňky či máty a podáváme jako jemný moučník.

Hruškový koláč

Francouzský hruškový koláč a finanční náročnost

Těsto nás v přepočtu vyjde zhruba na 15 Kč, poleva na 25 Kč a hrušky na 20 Kč. Hruškový koláč nás bude stát přibližně 60 Kč. 



Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 8
  • Marcela
    Marcela

    Francouzský hruškový koláč

    Vynikající a jednoduchý koláč. Děkuji

    08.08.2018 16:01:09

  • Ája007
    Ája007

    HRUŠKOVÝ KOLÁČ

    Koláč je skvělý a rychlý, těsto se mi zdálo dost řídké, ale super se upeklo. Já nepoužívám skořicový cukr, ale mletou skořici+cukr. Dala jsem na polevu 3 lžičky hnědého cukru, jednu lžičku ml. skořice a jednu lžičku medu, vejce a máslo. Bylo to moc dobré. Na sváteční příležitost bych přidala do polevy mandle na plátky.
    Dobrou chuť.

    03.10.2016 20:27:18

  • Jitka
    Jitka

    Pekla jsem ho a opravdu je výborný a rychlý .

    28.09.2016 18:56:37

  • Iva
    Iva

    Francouzský hruškový koláč

    Chuť výborná, příprava rychlá, bohužel poleva i po noci v ledničce neztuhlá, matlavá. Muselo se to jíst lžičkou.

    26.10.2015 08:28:27

  • minnie
    minnie

    Komentář k článku Recept na francouzský hruškový koláč krok za krokem

    Pekla jsem a je opravdu vynikající a příprava rychlá.

    20.10.2015 14:38:43

  • Sočinka
    Sočinka

    HRUŠKOVÝ KOLÁČ

    VÝBORNÝ KOLÁČ.

    19.10.2015 18:22:42

Celkem záznamů: 8

Přidat příspěvek k článku Recept na francouzský hruškový koláč krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.