reklama
hledat uživatel
       

Recept na frankfurtskou polévku krok za krokem

Snadná, rychlá a finančně nenáročná polévka, kterou zvládne každý. Přitom je moc dobrá a v zimě na zahřátí přijde jistě vhod! Dnes vás ji naučíme krok za krokem.

Recept na frankfurtskou polévku

1) Příprava surovin.

Na polévku si připravíme 2 menší cibule, 2 - 3 stroužky česneku, 5 - 6 menších brambor, 3 nožičky vídeňských párků, 3 lžíce hladké mouky, 1,2 - 1,5 l hovězího vývaru, 30 g másla nebo sádla, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1,5 lžičky sušené nebo 1 lžíci čerstvé petrželky. Dále pak sůl, mletý pepř a kmín podle chuti. 



2) Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Česnek a brambory oloupeme. Brambory nakrájíme na menší kostky.

3) Ve velkém hrnci rozehřejeme kousek másla nebo sádla, vsypeme cibuli a dozlatova osmahneme.



4) Do cibulového základu přidáme prolisovaný česnek a jen krátce osmahneme, aby nezhořkl. 

Za stálého míchání přisypeme hladkou mouku, opražíme a přisypeme mletou papriku. Zalijeme částí horkého vývaru a metličkou šleháme, aby nám nevznikly hrudky.


5) Přilijeme zbylý vývar a vhodíme na kostičky nakrájené brambory.


6) Frankfurtskou polévku doplníme o trochu kmínu, pepře a přivedeme k varu. Vaříme cca 15 minut do změknutí brambor. 

7) Na závěr vsypeme na kolečka nakrájené vídeňské párky, přisolíme a přisypeme petrželku. 

Polévku ještě 2 - 3 minuty prohříváme.




8) Frankfurtskou polévku servírujeme v miskách či hlubokých talířích a podáváme s čerstvou bagetkou. 

Polévku můžeme dozdobit snítkou petrželky.



Frankfurtská polévka a finanční náročnost

Cibule, česnek, brambory, máslo, mouka a koření nás budou stát asi 30 Kč. Za párky dáme přibližně 20 Kč. Čtyři porce frankfurtské polévky tak připravíme za cca 50 Kč.

Zkuste také:

Výborná polévka z pečené mrkve

Polévka z pečené dýně

Pravý ukrajinský boršč krok za krokem

Zelňačka s klobásou 




Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 14
  • Jindra
    Jindra

    Frankovaná po lífka

    Játi to u vařým za49 ale s polzkú solú.

    16.02.2019 14:54:28

  • Helena
    Helena

    recept na frankfurtskou polévku

    za 50kč se neuvaří v dnešní době

    16.02.2019 12:16:25

  • Petr
    Petr

    Nechybí, náhodou, od běžné frankfurtské i mléko či cream (dříve v Česku smetana) ?

    10.02.2019 22:02:44

  • kristian beno
    kristian beno

    polevka za kom unistu

    za tech zasranych komunistu bylo o hodne lepsi jidlo nez je ted!!!!!! ted je to jenom byznis a zradlo stoji za velky hovno a všichni tady u nas na ty sracky chcipou protze to lidi zerou protože jsou prasata!!!! zasadne se nestravuji v tech soucasnych hnusných restauracích!!!!

    10.02.2019 21:50:30

  • Jiří Zklamaný
    Jiří Zklamaný

    Opravdu frankfurtská polévka?!

    Vídeňské párky ve frankfurtské polévce? A nebylo by lepší použít frankfurtské párky?
    Nebo je toto recept na " slavnou " vídeňskou polévku a do nadpisu se jen vloudila chybička?

    07.02.2019 21:38:26

    • Petr
      Petr

      Re: Opravdu frankfurtská polévka?!

      Frankfurtská polévka se dělá s vídenskými parky už asi 200 let. Před tím to možná byla rakouská polévka. ČEERT VÍ. Víděšké párky znají i v Botswaně, stejně, jako maďár klobásky. Klid, do Prahy to časem dorazí také. Ale dle mne chybí mléko či smetana.

      10.02.2019 22:00:28

  • Diana
    Diana

    Komentář k článku Recept na frankfurtskou polévku krok za krokem

    Frankfurtská polévka je právě specifická tím mlékem nebo smetanou. Uváděný recept spíše připomíná gulášovku . Jinak bych nikoho nenapadal. bylo to myšleno,že i za bývalých let tam to mléko patřilo.

    07.02.2019 16:00:41

  • Josef Petr
    Josef Petr

    zajímavý recept

    Vážení,
    pozorně jsem četl několikrát váš recept na frankfurtskou polévku. Nenašel jsem v receptuře smetanu, která do této polévky vždy patřila i podle komunistických norem. (nebo alespoň plnotučné mléko)Tak nevím, asi se vloudila chybička

    07.02.2019 13:16:37

    • Masak
      Masak

      Re: zajímavý recept

      Někdo smetanu dává, někdo ne, ale připomínat komoušský režim jako argument, to mne pobavilo. Asi nějaký bývalí milicionář, StBáček, člen pom.stráže nebo komouš!? :-)))

      07.02.2019 14:32:15

    • Michal
      Michal

      Re: zajímavý recept

      Podle mne tam take mleko nebo jakakoliv smetana nepatri, tak jako nepatri do zelnacky, ale treba do kyselice jo. Otazkou vzdy je co je ten zakladni cisty pravy recept. Projel jsem proto par nemeckych a tam se opravdu nic nepridava, maximalne zakysana navrch, ale ta se da dat do jakekoliv polivky. No a jak prznili recepty komousi me fakt nezajima ;-)

      09.02.2019 18:15:47

  • Eva
    Eva

    Frankfurtská polévka recept

    Dát vařit, dusit, smažit česnek do jídla na déle než 1 minutu je totální zbytečnost. Jako by tam nebyl. Lepší je ho přidat do talíře k již uvařené polévce :)

    07.02.2019 11:22:32

Celkem záznamů: 14

Přidat příspěvek k článku Recept na frankfurtskou polévku krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.