Největší oblibě se těší halušky na Slovensku. I u nás si je rádi připravíme s brynzou, ale také se zelím a slaninou. S námi si nyní můžete připravit druhou variantu krok za krokem.
Na halušky budeme potřebovat 500 g brambor, 100 g hladké mouky, 25 g polohrubé mouky, 1 vejce a ½ lžičky soli.
Na zelí a dohotovení si připravíme 500 g kysaného zelí, 100 g anglické slaniny nebo špeku, 1 cibuli, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce oleje a 1 zakysanou smetanu.
Zelí pomalu vaříme asi 20 minut do změknutí.
Z uvařeného zelí odebereme přebytečnou vodu a vmícháme do něj zásmažku. Pokud je potřeba, můžeme zelí dosladit a dosolit. V našem případě to nebylo potřeba.
Nemělo by být ani příliš řídké, aby neprotékalo cedníkem, ale ani tuhé.
Během pár minut vyplavou hotové halušky na povrch.
Samotné halušky nás vyjdou na 15 Kč. Za zelí, slaninu a ostatní zaplatíme asi 55 Kč. Za 2 -3 porce halušek se zelím a slaninou tak dáme 70 Kč.
Halušky s rybím masem a brynzou
(doba přípravy 30 min )
Halušky
(doba přípravy 1 hod )
Bramborové halušky s cottage
(doba přípravy 45 min )
Pravé slovenské halušky s bryndzou a slaninou
(doba přípravy 45 min )
autor admin_vareni
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena