reklama
hledat uživatel
       

Recept na halušky se zelím a slaninou krok za krokem

Největší oblibě se těší halušky na Slovensku. I u nás si je rádi připravíme s brynzou, ale také se zelím a slaninou. S námi si nyní můžete připravit druhou variantu krok za krokem.

Recept na halušky se zelím a slaninou

1) Příprava surovin. 

Na halušky budeme potřebovat 500 g brambor, 100 g hladké mouky, 25 g polohrubé mouky, 1 vejce a ½ lžičky soli.

Na zelí a dohotovení si připravíme 500 g kysaného zelí, 100 g anglické slaniny nebo špeku, 1 cibuli, 2 lžíce hladké mouky, 3 lžíce oleje a 1 zakysanou smetanu.

2) Kysané zelí vložíme do hrnce a dolijeme vodou, aby bylo ponořené.

Zelí pomalu vaříme asi 20 minut do změknutí.

3) Mezitím si na pánvi opečeme na kostičky nakrájenou slaninu.

4) V menším hrnci rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli. Poté ji zasypeme 2 velkými lžícemi hladké mouky a uděláme zásmažku.

Z uvařeného zelí odebereme přebytečnou vodu a vmícháme do něj zásmažku. Pokud je potřeba, můžeme zelí dosladit a dosolit. V našem případě to nebylo potřeba.

5) Brambory oloupeme a na jemno nastrouháme.

6) Z brambor vymačkáme přebytečnou vodu. Mezitím si ve větším hrnci dáme vařit vodu.

7) Do mísy přidáme obě mouky, sůl, vejce a zpracujeme v těsto.

Nemělo by být ani příliš řídké, aby neprotékalo cedníkem, ale ani tuhé.

8) Těsto propasírujeme přes cedník do vroucí vody.

Během pár minut vyplavou hotové halušky na povrch.

9) Halušky promícháme se zelím a slaninou a ihned podáváme. Kdo má rád, může si přidat i zakysanou smetanu.

Halušky a finanční náročnost

Samotné halušky nás vyjdou na 15 Kč. Za zelí, slaninu a ostatní zaplatíme asi 55 Kč. Za 2 -3 porce halušek se zelím a slaninou tak dáme 70 Kč.



Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 5
Celkem záznamů: 5

Přidat příspěvek k článku Recept na halušky se zelím a slaninou krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.