Klasická houbová smaženice je tím nejlepším a zároveň nejjednodušším, co si lze z čerstvě nasbíraných hříbků a jiných hub připravit. A ta vůně během přípravy! Dnes si smaženici s vejci připravíme krok za krokem.
Na smaženici si připravíme 300 g čerstvých hub, 1 středně velkou cibuli, 4 vejce, 40 g másla. Na dochucení budeme potřebovat sůl, mletý pepř a drcený kmín.
Houby osolíme, opepříme a okmínujeme.
Smaženici lze servírovat i na plátcích jiného pečiva či opečených toastech jako chuťovku.
Při troše štěstí nasbíráme hříbky či jiné vhodné houby v lese, tudíž nás budou stát pouze náš čas. Za vejce si započítáme 12 Kč, za máslo s cibulí a kořením 15 kč. Smaženice nás tak vyjde na pouhých 27 Kč.
Vyzkoušejte i další výborné recepty z hub
autor Michy
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena