reklama
hledat uživatel
       

Recept na housky z domácí pekárny krok za krokem

Domácí pekárna nám může pomoci i při přípravě těsta na domácí housky. Podle podrobného receptu krok za krokem je zvládne opravdu každý.

Výhody pečení domácího pečiva

Největší výhodou při pečení domácího pečiva je, že si housky upečeme podle vlastní potřeby a v množství, které požadujeme. Většinu práce za nás udělá domácí pekárna, časová náročnost je tak mizivá. Je na nás, zda z dnešního fotoreceptu upleteme housky, uděláme jen malé uzlíky, vyválíme rohlíky. Vždy si upečeme opravdu vynikající domácí pečivo.

Stejně tak můžeme vyhovět všem členům rodiny a někomu upéci pečivo sypané sezamem, někomu mákem, jinému jen hrubozrnnou solí. Stejně tak můžeme posypky společně kombinovat.

Recept na housky z domácí pekárny krok za krokem

1) U přípravy těsta začínáme mlékem.

Do hnětací nádoby vlijeme 250 ml mléka, může být přímo z lednice.

2) Pokračujeme kvalitní majonézou.

Do mléka přidáme 140 g kvalitní majonézy.

3) Nyní jsou na řadě sypké suroviny.

Do pekárny vsypeme 500 g hladké mouky.

4) Sůl přidáváme opatrně.

Do jednoho z rohů pekárny dáme čajovou lžičku soli.

5) Nejlépe doprostřed mouky rozdrobíme 1/2 kostky (21 g) droždí a posypeme čajovou lžičkou cukru krupice.

6) Vše je připraveno, nyní čeká práce pekárnu.

Zapneme program těsto a necháme pekárnu pracovat.

7) Když pekárna zvukovým signálem oznámí konec programu, je těsto zpracované a vykynuté.

8) Těsto přendáme na podložku a rozdělíme přibližně na 8 kousků.

9) Z každého kousku vyválíme dlouhý úzký váleček, který rozdělíme na tři části.

10) Ze třech pramínků pleteme housky - jako klasický cop.

11) Upletené housky přendáme na plech a necháme vykynout.

12) Po vykynutí je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme posypkou podle chuti.

V tomto případě je použit sezam v kombinaci s hrubozrnnou solí.

13) Troubu předehřejeme na 170 °C a housky z domácí pekárny pečeme přibližně 20 minut.

Domácí housky chutnají velmi dobře samotné, ale lze je klasicky mazat čímkoliv podle vlastní chuti.



Vyzkoušejte další skvělé recepty na domácí pečivo



Další články na téma

Domácí pekárna

Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 15
  • Ludmila
    Ludmila

    hned jsem je vyzkoušela,dělala jsem už housky z jiných receptů,ale musím přiznat,že tyto jsou skvělé, jen se po nich zaprášilo.Vláčné a jednoduché na přípravu, velká poklona autorovi receptu,vřele všem doporučuji vyzkoušet.

    28.12.2018 16:16:12

  • bob
    bob

    Komentář k článku Recept na housky z domácí pekárny krok za krokem

    bože majonéza?????????

    28.09.2013 13:27:09

    • kejki
      kejki

      Re: Komentář k článku Recept na housky z domácí pekárny krok za krokem

      74% tuku, 3% žloutků, jak byste oddělil 4,2 g žloutku? :))
      Zbytek je voda, ocet, cukr, hořčice, sůl a aroma. Je to dražší než olivový olej, tak to musí být lepší ;)

      28.09.2013 22:36:40

    • Jan Michlík
      Jan Michlík

      Re: Komentář k článku Recept na housky z domácí pekárny krok za krokem

      Co se stane, když vynechám majonézu v přípravě chleba? Dá se něčím nahradit? Majonéza je příliš tučná. Děkuji za odpověď.

      08.10.2013 17:06:16

  • Lucie
    Lucie

    Komentář k článku Recept na housky z domácí pekárny krok za krokem

    Tak houstičky dopadly moc dobře, s těstem se krásně pracuje. Nechala jsem je ještě asi hodinu vykynout na plechu a pak teprve potřela vejcem a pekla. Doma moc chutnaly, jenom já v nich pořád cítila majonézu, takže příště jí dám do receptu méně. Ale jsou vláčné a ne suché.

    18.09.2013 11:24:04

  • čenda2
    čenda2

    recept na housky z domácí pekárky krok za krokem

    Když budu dělat housky bez domácí pekárny, jak dlouho je musím nechat kynout? Prosím odpovězte, kdo máte zkušenost.

    17.09.2013 23:27:10

    • Premio
      Premio

      Re: recept na housky z domácí pekárky krok za krokem

      Kynuté těsto všeobecně,by se mělo nechat alespoň třikrát srazit a znovu nechat vykynout. Třeba vánočku a chleba je nejlepší zadělat večer,den předem. Moc nerozumím,té majonéze. Kvalitní je jen ta,kterou si uděláte doma a ne kupovaná,která obsahuje různá ochucovadla,stabilizátory,kon zervanty a zahušťovadla a je samý olej. Proč vlastně majonéza a ne vajíčka a tuk?! Víte,mě dost zlobí,že už ani doma si většina lidí nedokáže připravit jídlo tradičním způsobem a z kvalitních surovin a bez chemie. Nemyslíte,že je to trochu škoda?Česká kuchyně,byla bohatá,rozmanitá a velice chutná,ale to už skoro nikdo neví a proto se vymýšlejí různé podivnosti a přitom,by stačilo nahlédnout do některé staré kuchařky ze začátku minulého století.Myslím,že by se většina z vás nestačila divit,jaké jsou tam lahůdky.

      18.09.2013 02:47:50

    • beta.1
      beta.1

      Re: recept na housky z domácí pekárky krok za krokem

      Pro Čendu2
      Kynuté těsto a to veškeré, se nechá kynout tak dlouho,dokud se jeho objem nezvětší na jedenkrát tolik.Doba nelze určit,záleží na mnoha faktorech:-)

      19.10.2013 14:37:31

  • Lucie
    Lucie

    Komentář k článku Recept na housky z domácí pekárny krok za krokem

    Těsto se právě míchá v pekárně, jsem zvědavá na výsledek. Pravidelně takto připravuji těsto na pizzu a je výborné.

    17.09.2013 14:46:36

  • jirkabily (tecka) ba
    jirkabily (tecka) ba

    Bod číslo 12. To vejcerozšleháme celé, nebo jenom žloudek?

    16.09.2013 11:11:18

  • zhkamarad
    zhkamarad

    Proč se píše housky z domácí pekárny když se v pekárně jen vymíchá těsto a upéct se musí v troubě je to dost zavádějící.

    14.09.2013 18:33:18

    • Logistik
      Logistik

      Domácí pekárnu v tomto případě používáme v podstatě jako robota a místo vhodné pro vykynutí těsta...

      16.09.2013 14:10:43

    • Jana
      Jana

      A proč se to jmenuje domácí pekárna, když v ní děláte těsto? Navrhuji domácí hnětárna a kynárna :-) Jinak recept výborný. Nemám ráda majonézu, tak jsem dala 2 lžíce olivového oleje. Skvěle se s těstem pracuje a ještě lépe chutná. Děkuji za recept.

      26.12.2018 10:57:39

  • Šimi
    Šimi

    recept na housky z domácí pekarny krok za krokem

    moc se mi recept líbí

    14.09.2013 08:28:57

Celkem záznamů: 15

Přidat příspěvek k článku Recept na housky z domácí pekárny krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.