reklama
hledat uživatel
       

Recept na jahodovou bublaninu krok za krokem

1) Připravíme si všechny suroviny - 2 vejce, 120 g másla, 1 hrnek krupicového cukru, 2 hrnky polohrubé mouky, 2 dl smetany na vaření, 1 balíček vanilkového cukru, 1 balíček kypřícího prášku a čerstvé jahody.

2) V míse smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr a změklé máslo.

3) Prsty zpracujeme na drobenku. 1 hrnek drobenky si dáme stranou na pozdější posypání bublaniny.

Vyzkoušejte také recept na domácí jahodovou marmeládu z čerstvých jahod

 

4) Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

5) Žloutky přidáme k drobence v míse, přilijeme smetanu, přisypeme kypřící prášek a vymícháme hladké těsto.

6) Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně jej vmícháme do těsta.

7) Těsto na bublaninu vlijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech.

8) Jahody omyjeme a podle potřeby nakrájíme. Menší jahody můžeme nechat v celku, větší rozkrájet na půlky, čtvrtky nebo plátky.

9) Jahody hustě poklademe a do těsta trochu zamáčkneme.

10) Jahodovou bublaninu v závěru posypeme odloženou drobenkou.

Vyzkoušejte také recept na domácí třešňovou bublaninu

 

11) Bublaninu vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C na 20 - 30 minut (podle typu trouby).

12) Upečenou jahodovou bublaninu necháme mírně vychladnout, pak nakrájíme na kostky a podáváme. Je velmi jemná, křehká a chutná výborně!



Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 9
Celkem záznamů: 9

Přidat příspěvek k článku Recept na jahodovou bublaninu krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.