Recept na jahodovou bublaninu krok za krokem
1) Připravíme si všechny suroviny - 2 vejce, 120 g másla, 1 hrnek krupicového cukru, 2 hrnky polohrubé mouky, 2 dl smetany na vaření, 1 balíček vanilkového cukru, 1 balíček kypřícího prášku a čerstvé jahody.
2) V míse smícháme mouku, cukr, vanilkový cukr a změklé máslo.
3) Prsty zpracujeme na drobenku. 1 hrnek drobenky si dáme stranou na pozdější posypání bublaniny.
Vyzkoušejte také recept na domácí jahodovou marmeládu z čerstvých jahod
4) Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
5) Žloutky přidáme k drobence v míse, přilijeme smetanu, přisypeme kypřící prášek a vymícháme hladké těsto.
6) Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně jej vmícháme do těsta.
7) Těsto na bublaninu vlijeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech.
8) Jahody omyjeme a podle potřeby nakrájíme. Menší jahody můžeme nechat v celku, větší rozkrájet na půlky, čtvrtky nebo plátky.
9) Jahody hustě poklademe a do těsta trochu zamáčkneme.
10) Jahodovou bublaninu v závěru posypeme odloženou drobenkou.
Vyzkoušejte také recept na domácí třešňovou bublaninu
11) Bublaninu vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C na 20 - 30 minut (podle typu trouby).
12) Upečenou jahodovou bublaninu necháme mírně vychladnout, pak nakrájíme na kostky a podáváme. Je velmi jemná, křehká a chutná výborně!
Drobenkový koláč s jahodami a rebarborou krok za krokem
Rebarbora a jahody si spolu skvěle rozumí. V tomto čistě rostlinném receptu si je připravíme v podobě drobenkového koláče s vanilkovou náplní.
Koláče z plechu: Ovocné, tvarohové i s mákem
Jaká by to byla předzvěst skvělého víkendu bez sladké vůně linoucí se z trouby. Připravili jsme pro vás 8 receptů na koláče, na které nedáme dopustit.