reklama
hledat uživatel
       

Recept na jogurtovou zmrzlinu s borůvkami krok za krokem

1) Příprava surovin. 

Na jogurtovou zmrzlinu si připravíme 600 g pravého řeckého jogurtu, 2 - 3 lžíce třtinového cukru, 2 - 3 lžíce medu, 1 - 2 citrony (podle velikosti), 1 vanilkový lusk a 1 misku borůvek. 

2) Řecký jogurt vyklopíme do mísy a promícháme. Z citronu vymačkáme šťávu, z rozříznutého vanilkového lusku vydlabeme semínka. 

3) K řeckému jogurt přidáme med a třtinový cukr. 

Sladíme podle vlastní chuti. Dle mého jsou 2 - 3 lžíce medu s 2 - 3 lžícemi třtinového cukru zcela dostačující. 

4) Dále přidáme vydlabaná semínka z vanilkového lusku a citronovou šťávu. 

5) Směs na jogurtovou zmrzlinu důkladně promícháme. Můžeme i prošlehat, zmrzlina bude nadýchanější. 

6) Vyzkoušíme a podle potřeby ještě dosladíme. 

7) Na závěr vmícháme do jogurtové směsi borůvky. 

Borůvky předem důkladně omyjeme a necháme okapat. 

8) Hotovou směs na jogurtovou zmrzlinu přelijeme do vhodné nádoby a vložíme do mrazáku. 

9) Zmrzlinu každou půlhodinu promícháme, aby nám během mražení příliš neztvrdla. Případně použijeme zmrzlinovač. 

Zhruba za 5 - 6 hodin by měla být připravena k podávání. 

10) Jogurtovou zmrzlinu s borůvkami podáváme jako osvěžující dezert v letních dnech. 

Jogurtová zmrzlina a finanční náročnost

Největší položkou je řecký jogurt, který nás v množství 600 g vyjde na 70 Kč. Za med, cukr a citron si započítáme 20 Kč. Vanilkový lusk na 50 Kč. Borůvky si při troše snahy nasbíráme v lese, případně koupíme. Čtyři porce jogurtové zmrzliny tak vyjdou na cca 140 Kč (bez borůvek).  



Přidat příspěvek k článku Recept na jogurtovou zmrzlinu s borůvkami krok za krokem