reklama
hledat uživatel
       

Recept na kakaovou roládu se šlehačkou krok za krokem

1) Příprava surovin. 

Na těsto si připravíme 5 - 6 vajec (podle velikosti), 100 g cukru moučka a 3 - 4 lžíce kakaa. Na krém budeme potřebovat 250 ml smetany ke šlehání 33% a 1 ztužovač šlehačky. 

2) Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Ke žloutkům prosejeme polovinu cukru a vyšleháme do žluté pěny. 

3) K bílkům přidáme druhou polovinu cukru a vyšleháme na tuhý sníh. 

Vyzkoušejte také recept na jablečný mřížkový koláč

 

4) Ke žloutkové směsi vmícháme kakao. 

5) A nakonec přidáme bílkový sníh, který opatrným nadzviháváním zapracujeme. 

6) Vznikne nám hladké a pěnové těsto. 

Vyzkoušejte také recept na jednoduchý a lahodný francouzský koláč

 

7) Kakaové těsto na roládu rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme na 8 - 10 minut do trouby vyhřáté na 180 °C. 

Upečený kakaový plát necháme zcela vychladnout. 

8) Během pečení si připravíme náplň (krém). Dobře vychlazenou smetanu ušleháme do tuha se ztužovačem. 

9) Kakaový plát opatrně sejmeme z pečícího papíru a spodní stranu potřeme šlehačkovým krémem. 

10) Plát těsta opatrně zamotáváme do rolády, dáváme pozor, aby nám nepopraskal. 

11) Takto připravenou roládu uložíme alespoň na 2 hodiny do chladničky ztuhnout. 

12) Kakaovou roládu se šlehačkou nakrájíme na plátky a podáváme ke kávě jako sladké pohoštění. 

Kakaová roláda se šlehačkou a finanční náročnost

Těsto nás vyjde asi na 25 Kč, krém na 30 Kč. Roládu tak připravíme za 55 Kč. 



Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 18
  • Lenka Bolkova
    Lenka Bolkova

    Snadná a perfektní nabídka úvěrů

    nabídka úvěru mezi jednotlivci
    Bez ohledu na vaši současnou situaci a částku, kterou chcete půjčit na své finanční problémy nebo na realizaci svých projektů, jsme vám k dispozici do 24 hodin bez jakýchkoliv problémů.
    Obraťte se na nás, abyste obdrželi Váš úvěr co nejdříve.
    Email: leni.bolkova01@gmail.com

    13.07.2019 17:38:53

  • Eva
    Eva

    Vůbec nešla sundat z papiru

    14.06.2019 16:58:07

  • KAMIL ADAM
    KAMIL ADAM

    Dostal jsem financní pomoc ve výši 100.000 € z senatorrpwalter@hotmail.com. Kontaktujte ho. Jsem si jist, že pan Peter Krajcovic vám pomuže ven.

    KAMIL ADAM
    ka9189062@gmail.com

    20.05.2019 17:51:28

  • Jana
    Jana

    Ještě k tomu rolování...

    Mám vyzkoušené, že rolování rolády jde už za mírně vychladlé roládové placky. Roluju i s pečícím papírem, nechám ji chvilku tak srolovanou, následně narovnám a pak ji potírám šlehačkou. Pak opět sroluju.

    02.03.2019 17:30:36

  • Marcela
    Marcela

    Zdravím Michy, výborná roláda, u nás tomu říkáme,protože je lehká, " Kozí dech. " Máme to starý rodinný recept po předcích. Kde jste ho našla? Zdar pečení.

    18.01.2019 11:12:46

    • Michy
      Michy

      Děkuji :-) Už ani nevím, nejspíš stará kuchařka po babičce...

      03.02.2019 20:13:28

    • Demel Král
      Demel Král

      Zajímáte se o online pujcky? Potrebujete duveryhodného veritele s osvedcenou zkušeností? Pokud ano, kontaktujte me prostrednictvím mého e-mailu: demelkralpujcky.cz@gmail.com.
      Mužete získat až 8 milionu Kc.

      27.05.2019 23:07:32

  • eva horká
    eva horká

    Než dáte na upečený piškot šlehačku, doporučuji tence potřít rybízovým džemem, to nemá chybu! Děti si berou po 3 kouscích!
    Pozn. roluji po délce,ne po šířce jak je to na obrázku.

    13.01.2019 20:42:57

  • Lenka
    Lenka

    Dělám ji už léta, ještě za tepla posypu upečený korpus balíčkem vanilkového cukru.

    13.01.2019 15:34:38

  • Naďa
    Naďa

    Božská roláda

    Peču tuto roládu často, a přidám k tomu radu, na plech dám pečící papír ,který pomažu celý studeným máslem aby se upečený plát dobře stáhl. Po upečení těsta dám na něj čistou utěrku druhý plech přiložím a obrátím strhnu z něj papír a posypu moučkovým cukrem a po třech minutách zaroluji . jak těsto vychladne tak naplní šlehačkou.

    24.05.2017 19:40:50

  • Jaromil
    Jaromil

    Studené těsto

    Dobrý den, určitě by těsto mělo být studené, protože náplň je z vajíček a másla, takže by do kontaktu s teplým těstem nemělo přijít...

    24.05.2017 15:43:50

  • Daninek
    Daninek

    Dobrý den, zajímalo by mě, jestli se těsto ještě teplé musí srolovat. Obávám se, že by až vychladne skutečně při rolování popraskalo. Nebo to opravdu není nutné??? Děkuji

    24.05.2017 09:07:35

Celkem záznamů: 18

Přidat příspěvek k článku Recept na kakaovou roládu se šlehačkou krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.