reklama
hledat uživatel
       

Recept na kakaovou roládu se šlehačkou krok za krokem

1) Příprava surovin. 

Na těsto si připravíme 5 - 6 vajec (podle velikosti), 100 g cukru moučka a 3 - 4 lžíce kakaa. Na krém budeme potřebovat 250 ml smetany ke šlehání 33% a 1 ztužovač šlehačky. 

2) Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Ke žloutkům prosejeme polovinu cukru a vyšleháme do žluté pěny. 

3) K bílkům přidáme druhou polovinu cukru a vyšleháme na tuhý sníh. 

Vyzkoušejte také recept na jablečný mřížkový koláč

 

4) Ke žloutkové směsi vmícháme kakao. 

5) A nakonec přidáme bílkový sníh, který opatrným nadzviháváním zapracujeme. 

6) Vznikne nám hladké a pěnové těsto. 

Vyzkoušejte také recept na jednoduchý a lahodný francouzský koláč

 

7) Kakaové těsto na roládu rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme na 8 - 10 minut do trouby vyhřáté na 180 °C. 

Upečený kakaový plát necháme zcela vychladnout. 

8) Během pečení si připravíme náplň (krém). Dobře vychlazenou smetanu ušleháme do tuha se ztužovačem. 

9) Kakaový plát opatrně sejmeme z pečícího papíru a spodní stranu potřeme šlehačkovým krémem. 

10) Plát těsta opatrně zamotáváme do rolády, dáváme pozor, aby nám nepopraskal. 

11) Takto připravenou roládu uložíme alespoň na 2 hodiny do chladničky ztuhnout. 

12) Kakaovou roládu se šlehačkou nakrájíme na plátky a podáváme ke kávě jako sladké pohoštění. 

Kakaová roláda se šlehačkou a finanční náročnost

Těsto nás vyjde asi na 25 Kč, krém na 30 Kč. Roládu tak připravíme za 55 Kč. 



Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 11
  • Marcela
    Marcela

    Zdravím Michy, výborná roláda, u nás tomu říkáme,protože je lehká, " Kozí dech. " Máme to starý rodinný recept po předcích. Kde jste ho našla? Zdar pečení.

    18.01.2019 11:12:46

  • eva horká
    eva horká

    Než dáte na upečený piškot šlehačku, doporučuji tence potřít rybízovým džemem, to nemá chybu! Děti si berou po 3 kouscích!
    Pozn. roluji po délce,ne po šířce jak je to na obrázku.

    13.01.2019 20:42:57

  • Lenka
    Lenka

    Dělám ji už léta, ještě za tepla posypu upečený korpus balíčkem vanilkového cukru.

    13.01.2019 15:34:38

  • Naďa
    Naďa

    Božská roláda

    Peču tuto roládu často, a přidám k tomu radu, na plech dám pečící papír ,který pomažu celý studeným máslem aby se upečený plát dobře stáhl. Po upečení těsta dám na něj čistou utěrku druhý plech přiložím a obrátím strhnu z něj papír a posypu moučkovým cukrem a po třech minutách zaroluji . jak těsto vychladne tak naplní šlehačkou.

    24.05.2017 19:40:50

  • Jaromil
    Jaromil

    Studené těsto

    Dobrý den, určitě by těsto mělo být studené, protože náplň je z vajíček a másla, takže by do kontaktu s teplým těstem nemělo přijít...

    24.05.2017 15:43:50

  • Daninek
    Daninek

    Dobrý den, zajímalo by mě, jestli se těsto ještě teplé musí srolovat. Obávám se, že by až vychladne skutečně při rolování popraskalo. Nebo to opravdu není nutné??? Děkuji

    24.05.2017 09:07:35

Celkem záznamů: 11

Přidat příspěvek k článku Recept na kakaovou roládu se šlehačkou krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.