reklama
hledat uživatel
       

Recept na kapra na modro s bramborovým salátem krok za krokem

Vyzkoušejte tradiční recept našich babiček. Dokážeme vám, že kapr s bramborovým salátem může chutnat skvěle i bez smažení.

1) Na přípravu kapra na modro budeme potřebovat:

naporcovaného kapra, kořenovou zeleninu: 1/4 celeru, 1 větší mrkev, 1 petržel. Dále 3 bobkové listy, 4 kuličky nového koření, 7 kuliček pepře, podle chuti sůl, 2 lžíce cukru, 1 cibuli. Použijeme také asi 5 ml jablečného octa a šťávu z 1/2 citronu.

2) Cibuli a kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme.

Cibuli, petržel a mrkev na kolečka, celer na drobnější hranolky. Zeleninu vložíme do studené vody (1 litr), přidáme koření a ochutíme jablečným octem, solí a cukrem.

Zeleninu s kořením přivedeme k varu a vaříme asi 30 minut.

Vyzkoušejte také recept na polévku s játrovými knedlíčky z paštiky

 

3) Porce kapra osolíme a vnitřní stranu pokapeme citronovou šťávou, mírně polijeme jablečným octem a necháme krátce uležet.

4) Na zeleninový základ k vývaru vložíme jednotlivé porce kapra kůží navrch.

Necháme na velmi mírném plamenu táhnout 5 až 8 minut (podle síly porcí masa). Maso zbělá, ale v části pod kůží zůstane krásně namodralé.

Bramborový salát připravíme jednoduše a rychle díky Zeleninové směsi Znojmia do bramborového salátu.

5) Pro přípravu bramborového salátu budeme potřebovat:

malou sklenici majonézy, Zeleninovou směs Znojmia do bramborového salátu, 1 cibuli, 0,75 kg brambor, 2 lžíce plnotučné hořčice, pepř a sůl.

6) Suroviny na salát smícháme ve větší míse, salát dochutíme a necháme v lednici uležet.

7) Uvařeného kapra na modro opatrně vyjmeme ze zeleninového základu, naservírujeme na talíř, doplníme bramborovým salátem a ozdobíme petrželkou.

Dobrou chuť vám přeje Zeleninová směs Znojmia do bramborového salátu.



Přidat příspěvek k článku Recept na kapra na modro s bramborovým salátem krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.