Je výhodnější si chleba koupit, nebo si upéct doma vlastní? Dnes se kromě podrobného FOTORECEPTU podíváme i na rozpočet a výhody domácího pečení.
Běžně v obchodech se cena klasického kmínového chleba pohybuje okolo 26 Kč. Chléb, který si můžete připravit podle receptu krok za krokem, vyjde přibližně na částku 16,56 Kč + malý poplatek za energie, který je zanedbatelný. Takže cena doma připraveného chleba je rozhodně nižší ve srovnání s cenou kupovaného.
Další výhodou domácího pečení je, že si chleba upečete ve chvíli, kdy je potřeba a chuť. Většina pekáren má program odloženého startu, takže lze pečení přednastavit tak, že nás vůně čerstvě upečeného chleba ráno probudí.
V našem dnešním receptu nejprve nalijeme do míchací a pečící nádoby 500 ml vody (1 Kč).
Nyní vsypeme do nádoby 330 g chlebové mouky tmavé (8,25 Kč).
Použijeme tedy 330 g (3,96 Kč) hladké mouky.
Do pravého horního rohu dáme dvě čajové lžičky soli (0,10 Kč), do levého dolního rohu dvě čajové lžičky cukru (0,50 Kč).
Droždí by nemělo přijít do styku se solí.
Nejdříve sjednotí teplotu všech surovin, poté zpracuje těsto, nechá ho vykynout a upeče.
Pokud máme pekárnu, která má k dispozici 2 hnětací háky, je dobré při přípravě těsta zkontrolovat, zda oba háky pracují správně. Nezřídka se stává, že se jeden hák zasekne a nepracuje.
Další recepty z domácí pekárny
Mazanec s ovocem z domácí pekárny
(doba přípravy )
Slunečnicový chléb z domácí pekárny
(doba přípravy 2 h 40 min )
Biskupský chlebíček z domácí pekárny
(doba přípravy 2 h 30 min )
Domácí máslo z domácí pekárny
(doba přípravy 30 min )
Jablečný čaj z domácí pekárny
(doba přípravy 1 hod )
autor admin_vareni
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena