Podzimní čas si žádá vydatné a teplé pokrmy. A protože právě v těchto dnech je čas dýní, připravíme si z ní skvělou polévku. Slaninu lze samozřejmě vynechat a polévku doplnit třeba dýňovým olejem a dýňovými semínky.
Z oblíbené dýně hokkaidó připravujeme polévky, omáčky, nádivky, přílohy, moučníky, kompoty i marmelády. Dýni můžeme grilovat, zapékat i vařit, záleží pouze na naší fantazii a chuti zkoušet v kuchyni něco nového.
Při nákupu dýně si dobře vybíráme. Zralá dýně by měla být pevná a sytě zbarvená, slupka by měla být tvrdá a hladká. Nedozrálé dýně nemají téměř žádnou chuť, příliš staré dýně jsou zase moc bledé a vláknité.
5) K opečené dýni přidáme bobkový list a zalijeme horkým vývarem.
Nejlepší podzimní polévky, které spolehlivě zahřejí!
Polévky. Husté, vydatné, plné zeleniny i masa. Těchto 10 receptů doporučujeme vyzkoušet - najdete mezi nimi klasickou bramboračku, kyselici, ale i oblíbenou dýňovou či kukuřičnou polévku, nechybí ani klasický hovězí vývar.
Cizrnovo-mrkvová polévka krok za krokem
Tato polévka vás v tomto období jistě zahřeje a prospěje vašemu zdraví. Doplníte vitamíny, bílkoviny a určitě vás i překvapí oříšková chuť cizrny.
autor Michy
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena