Další ovoce, které právě dozrává na zahrádkách, jsou broskve. Dnes si z nich podle podrobného FOTORECEPTU připravíme vynikající koláč.
Broskve spadají do skupiny peckovice a samotné plody obsahují až 88 % vody, 9 % cukrů, jsou bohatým zdrojem celé řady minerálů a vitamínů (vápníku, draslíku, železa, sodíku, zinku, hořčíku a niancinu). Z vitamínů jsou broskve bohaté na provitamín A, vitamín C a vitamín B3. Jejich konzumace není náročná na trávicí soustavu, jelikož broskve obsahují látky, které mají blahodárný vliv na vylučování a lehce projímavý účinek.
Z uvedených ingrediencí rukama rychle zpracujeme těsto. Pokud je třeba, můžeme přidat až dvě lžíce vody, ale většinou to není nutné.
Troubu si předehřejeme na 160° C. Krémový koláč s broskvemi začneme zvolna péct, dokud krém nezačne tuhnout.
Koláč necháme asi hodinu chladnout.
Každý z nás již jistě slyšel přirovnání: "Ty máš tvářičky jako broskvičky". A právě nyní přichází čas dozrávání tohoto sladkého a jemně chlupatého ovoce. A pokud se ho urodí více, nabízím několik rad na jeho zpracování.
Koláče z dozrávajícího ovoce: Vsaďte na rychlé a jednoduché pečení
Moučníky, ve kterých má ovoce dominantní podíl. Ať už použijete jahody, třešně, meruňky či lesní ovoce, výsledek bude vždy dokonalý a koláč vám bude mizet pod rukama.
autor admin_vareni
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena