reklama
hledat uživatel
       

Recept na kuřecí křidélka Buffalo krok za krokem

Vyzkoušejte recept na kuřecí křidélka obalovaná v jednoduché, ale zato delikátní marinádě.

Recept na kuřecí křidélka Buffalo

1. Na křidélka Buffalo budeme potřebovat: 500 g kuřecích křídel, 500 g kuřecích paliček, 5 lžic kečupu Otma Gurmán, 5 lžic hořčice, 3 lžíce sojové omáčky, 1 lžíci worcesteru, 1 lžičku mletých feferonek, 1 lžičku tabasca.

2. Z křidélek si odstraníme konce a zbytek rozřízneme v kloubu na dvě části. (lépe se tak jí)

3. Ze všech ostatních ingrediencí vymícháme hladkou marinádu.

Ke kuřecím křidélkům Buffalo se skvěle hodí nakládané Okurky ZNOJMIA

 

4. Omyté a očištěné části kuřete v marinádě obalíme a necháme v ledničce odpočinout alespoň dvě hodiny. Ještě lépe se chutě propojí, když si vše připravíme den předem.

5. Křídla i s marinádou vložíme do dvou vrstev alobalu a dáme na dobře rozpálený gril. Necháme je opékat asi 20 - 30 minut, záleží na velikosti masa.

Balíček můžeme během pečení otočit, ale jen v případě, že je alobal dobře utěsněný, jinak by vytekla všechna šťáva do ohniště.

Rady a tipy pro správné grilování, které je dobré si zopakovat dříve, než rozpálíte gril

 

6. Balíček rozbalíme a kousky masa dáme na gril, aby nám zkaramelizovalo a získalo krásnou barvu. Menší kousky můžeme dát na pečící tácek, aby nepropadly do ohniště. Pozor, šťávu z alobalu nevylijeme, ale během pečení s ní potíráme maso. Grilujeme asi pět minut.

7. Hotová kuřecí křidélka Buffalo servírujeme s chlebem, jarní cibulkou a kyselou okurkou. Chuť zvýrazní také kvalitní kečup Otma Gurmán.

Další skvělé recepty na grilování naleznete v kuchařce Gurmánské grilování

 



Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 7
  • Jan
    Jan

    Komentář k článku Recept na kuřecí křidélka Buffalo krok za krokem

    Toto nejsou Buffalo křidélka!

    05.04.2019 08:36:32

  • jozova1938
    jozova1938

    k příspěvku p.Orlíka

    ještě jste to neochutnal a už máte výhrady to já mám nejraději .Maso jako kuřecí je bez chuti ale právě takové marinády tomu dávají tu pravou chut vyzkoušejte a pak hovořte

    18.08.2014 14:16:47

  • holdarekova (tecka) evik
    holdarekova (tecka) evik

    Komentář k článku Recept na kuřecí křidélka Buffalo krok za krokem

    Je to výborné, u nás v jedné nejmenované restauraci
    za to účtují Kč l20,- jako specialita podniku.
    cha cha cha u nás se toho spořádá a máme to za pár.
    Děkuji za recept.

    18.08.2014 12:51:39

  • Jaroslav Orlík
    Jaroslav Orlík

    Komentář k článku Recept na kuřecí křidélka Buffalo krok za krokem

    A ještě k tomu kyselá okurka, no potěš klobás.

    16.08.2014 13:17:21

  • Jaroslav Orlík
    Jaroslav Orlík

    Komentář k článku Recept na kuřecí křidélka Buffalo krok za krokem

    Já nemám rád takové to matlála, kde je spousta různých příchutí. Kečup, hořčice, sójovka, worchester, tabasco, je tam vůbec patrná chuť masa? Počítám, že nikoli. Tímto pajcem degradujete maso jen na nosič chutí. Tohle bych já nemohl. Na prvním místě je chuť masa, teprve potom zbytek. A u křidélek obzvlášť, neboť tam je masa poskrovnu, to není žádný 300g steak. Neoslovilo mě to.

    16.08.2014 13:15:56

Celkem záznamů: 7

Přidat příspěvek k článku Recept na kuřecí křidélka Buffalo krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.