Recept na kuřecí křidélka Buffalo
1. Na křidélka Buffalo budeme potřebovat: 500 g kuřecích křídel, 500 g kuřecích paliček, 5 lžic kečupu Otma Gurmán, 5 lžic hořčice, 3 lžíce sojové omáčky, 1 lžíci worcesteru, 1 lžičku mletých feferonek, 1 lžičku tabasca.
2. Z křidélek si odstraníme konce a zbytek rozřízneme v kloubu na dvě části. (lépe se tak jí)
3. Ze všech ostatních ingrediencí vymícháme hladkou marinádu.
Ke kuřecím křidélkům Buffalo se skvěle hodí nakládané Okurky ZNOJMIA
4. Omyté a očištěné části kuřete v marinádě obalíme a necháme v ledničce odpočinout alespoň dvě hodiny. Ještě lépe se chutě propojí, když si vše připravíme den předem.
5. Křídla i s marinádou vložíme do dvou vrstev alobalu a dáme na dobře rozpálený gril. Necháme je opékat asi 20 - 30 minut, záleží na velikosti masa.
Balíček můžeme během pečení otočit, ale jen v případě, že je alobal dobře utěsněný, jinak by vytekla všechna šťáva do ohniště.
Rady a tipy pro správné grilování, které je dobré si zopakovat dříve, než rozpálíte gril
6. Balíček rozbalíme a kousky masa dáme na gril, aby nám zkaramelizovalo a získalo krásnou barvu. Menší kousky můžeme dát na pečící tácek, aby nepropadly do ohniště. Pozor, šťávu z alobalu nevylijeme, ale během pečení s ní potíráme maso. Grilujeme asi pět minut.
7. Hotová kuřecí křidélka Buffalo servírujeme s chlebem, jarní cibulkou a kyselou okurkou. Chuť zvýrazní také kvalitní kečup Otma Gurmán.
Další skvělé recepty na grilování naleznete v kuchařce Gurmánské grilování