reklama
hledat uživatel
       

Recept na řecké kuřecí souvlaki 

1) Příprava surovin. 

Na souvlaki z kuřecího masa budeme potřebovat 3 ks stehenních či prsních kuřecích řízků (záleží na velikosti), 1/2 dl olivového oleje, 5 - 6 stroužků česneku, 2 lžičky oregana, sůl, mletý pepř a citron. 


2) Kuřecí maso dobře omyjeme, osušíme a nakrájíme na co nejdelší nudličky. 


3) Maso vložíme do mísy, česnek oloupeme a nakrájíme na hrubší plátky. 



4) K masu vymačkáme trochu citronové šťávy, přisypeme oregano, sůl a čerstvě mletý pepř.





5) Přilijeme olivový olej a přidáme plátky česneku. 



6) Maso dobře promícháme a dáme do lednice odležet na 4 hodiny, lépe však přes noc. 



7) Maso vyndáme z lednice a začneme napichovat na předem namočené špejle. 

Konec špejle seřízneme do špičky, nudličky masa napíchneme na kraji, obmotáme kolem špejle a druhý konec také napíchneme. Maso sesuneme na konec špejle a pokračujeme s druhým kouskem masa.


8) Kuřecí souvlaki uložíme do pekáčku a proložíme plátky česneku. Pokapeme zbylým olivovým olejem a můžeme péct. 





9) Kuřecí souvlaki vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme cca 25 minut do zezlátnutí. Každých 8 - 10 minut otočíme. 

Kuřecí souvlaki můžeme samozřejmě připravit i na grilu.

10) Kuřecí souvlaki ihned po upečení podáváme. Jako příloha skvěle poslouží čerstvý salát a kousek čerstvého pečiva. 



Kuřecí souvlaki a finanční náročnost

Kuřecí maso v uvedeném množství pořídíme asi za 100 Kč, česnek s bylinkami a olivovým olejem nás bude stát přibližně 30 Kč. 3 porce kuřecího souvlaki nás tak vyjde na 130 Kč. 




Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 2
Celkem záznamů: 2

Přidat příspěvek k článku Recept na kuřecí souvlaki krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.