Recept na květákové karbanátky krok za krokem

Květákové karbanátky jsou levné, ale přitom velmi chutné a vděčné. Dnes vám jejich přípravu ukážeme krok za krokem, takže je zvládne opravdu každý.

Recept na květákové karbanátky krok za krokem 

1) Příprava surovin. 

Na květákové karbanátky budeme potřebovat 1 menší květák, 2 jarní cibulky s natí, 3 stroužky česneku, 2 vejce, 1/2 hrnku strouhanky, 1/2 lžičky kmínu, 1 lžičku soli, 1 lžíci sušené petrželky a olej na smažení. Počítat musíme i s další strouhankou na obalování karbanátků před smažením. 

2) Květák očistíme, tvrdý košťál odřízneme a rozdělíme na menší růžičky. 

3) Květák vložíme do hrnce, přidáme kmín, špetku soli, zalijeme horkou vodou a přivedeme k varu. Květák vaříme přibližně 15 minut do změknutí. 

4) Uvařené květákové růžičky scedíme, necháme okapat a zcela vychladnout. 

5) Květák poté rozmačkáme vidličkou na jemno, případně použijeme šťouchadlo na brambory. 

Očištěnou a najemno nakrájenou cibulku osmahneme na troše oleje. 

6) Ke květáku přidáme žloutky, osmahnutou cibulku, prolisovaný česnek, petrželku, trochu soli a strouhanku. 

Směs na květákové placičky důkladně promícháme. 

7) Nakonec do směsi přidáme do tuha vyšlehaný sníh z bílků a podle potřeby ještě dohustíme strouhankou.

8) Ze směsi tvoříme menší karbanátky, které ještě obalíme v jemné strouhance. 

9) Květákové karbanátky smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. 

10) Smažené karbanátky klademe na papírový ubrousek, odsajeme tak přebytečný tuk. 

11) Květákové karbanátky podáváme ještě teplé s bramborovou kaší, ale dobré jsou i za studena s chlebem a zeleninou. 

Květákové karbanátky a finanční náročnost

Květák pořídíme za cca 30 Kč, cibulku s vejcem, kořením, česnekem a strouhankou za cca 15 Kč. Olej na smažení nás přijde asi na 10 Kč. 4 porce květákových karbanátků tak připravíme za pouhých 55 Kč. 

Článek se mi líbí (Článek se líbí 13 lidem)
Michy autor článku:

Recept na květákové karbanátky krok za krokem

Recepty: 3337


Komentáře k článku Recept na květákové karbanátky krok za krokem

Přidat příspěvek k článku Recept na květákové karbanátky krok za krokem
* Povinné pole

Píšeme jinde

  • Jak správně vybírat letní obuv?

    Jak správně vybírat letní obuv?

    Léto máme všichni rádi, ale naše nohy mohou v parnu trpět. Zvlášť, když jim nedopřejeme vzdušnou obuv a necháme je potit se v uzavřené a neprodyšné obuvi. Trápí nás nejen odřené paty, malíčky a utlačované palce, zpocené a horoucí nohy, ale od nohou pak trpí i celé tělo dyskomfortem a naše celková tělesná i duševní pohoda klesá.

  • Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Jedeme na vodu aneb základy pro každého vodáka

    Chcete letos zažít adrenalin na vodě? Nebo se jen lehce nechat unášet po klidné hladině malé říčky? Než někde zavoláte klasické vodácké "ahoooj", věnujte pečlivou pozornost přípravě. Její základní parametry spočívají právě v tom, kam vlastně chcete jet.




přidat nový recept