Recept na květákové karbanátky krok za krokem

Květákové karbanátky jsou levné, ale přitom velmi chutné a vděčné. Dnes vám jejich přípravu ukážeme krok za krokem, takže je zvládne opravdu každý.

Recept na květákové karbanátky krok za krokem 

1) Příprava surovin. 

Na květákové karbanátky budeme potřebovat 1 menší květák, 2 jarní cibulky s natí, 3 stroužky česneku, 2 vejce, 1/2 hrnku strouhanky, 1/2 lžičky kmínu, 1 lžičku soli, 1 lžíci sušené petrželky a olej na smažení. Počítat musíme i s další strouhankou na obalování karbanátků před smažením. 

2) Květák očistíme, tvrdý košťál odřízneme a rozdělíme na menší růžičky. 

3) Květák vložíme do hrnce, přidáme kmín, špetku soli, zalijeme horkou vodou a přivedeme k varu. Květák vaříme přibližně 15 minut do změknutí. 

4) Uvařené květákové růžičky scedíme, necháme okapat a zcela vychladnout. 

5) Květák poté rozmačkáme vidličkou na jemno, případně použijeme šťouchadlo na brambory. 

Očištěnou a najemno nakrájenou cibulku osmahneme na troše oleje. 

6) Ke květáku přidáme žloutky, osmahnutou cibulku, prolisovaný česnek, petrželku, trochu soli a strouhanku. 

Směs na květákové placičky důkladně promícháme. 

7) Nakonec do směsi přidáme do tuha vyšlehaný sníh z bílků a podle potřeby ještě dohustíme strouhankou.

8) Ze směsi tvoříme menší karbanátky, které ještě obalíme v jemné strouhance. 

9) Květákové karbanátky smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. 

10) Smažené karbanátky klademe na papírový ubrousek, odsajeme tak přebytečný tuk. 

11) Květákové karbanátky podáváme ještě teplé s bramborovou kaší, ale dobré jsou i za studena s chlebem a zeleninou. 

Květákové karbanátky a finanční náročnost

Květák pořídíme za cca 30 Kč, cibulku s vejcem, kořením, česnekem a strouhankou za cca 15 Kč. Olej na smažení nás přijde asi na 10 Kč. 4 porce květákových karbanátků tak připravíme za pouhých 55 Kč. 

Článek se mi líbí (Článek se líbí 14 lidem)
Michy autor článku:

Recept na květákové karbanátky krok za krokem

Recepty: 3520


Komentáře k článku Recept na květákové karbanátky krok za krokem

Přidat příspěvek k článku Recept na květákové karbanátky krok za krokem
* Povinné pole

Píšeme jinde

  • Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa - pro zdraví a sílu v době podzimu

    Červená řepa je v našich podmínkách přirozeně se vyskytující plodinou a její přínos pro naše zdraví je ne-li opomíjený, pak určitě nedoceněný. Může snad za to fakt, že mnozí z nás ji neměli rádi jako děti? Možná, ale proč ji přehlížet i dál? Něco takového si tenhle malý podzimní zázrak určitě nezaslouží.

  • Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Chcete se vyhnout rýmě a nachlazení? Pěstujte si rýmovník!

    Rána už jsou mnohdy pěkně studená a někteří z nás, především pak děti, se už v těchto dnech zase potýkají s rýmou. Rýma dokáže být hodně nepříjemná, komu by se nelíbilo mít od ní aspoň jeden rok pokoj? Možná víme, jak na to. Už jste slyšeli o léčivé rostlince lidově zvané rýmovník? Ta se prý dokáže s rýmou pěkně vypořádat a vám od ní pomoci. Pojďme se tedy seznámit!




přidat nový recept