reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Recept na kynuté buchty krok za krokem

1) Příprava surovin.

Budeme potřebovat 500 g hladké mouky, 20 g droždí, 120 g cukru krupice, 1 balíček vanilkového cukru, 2,5 dl polotučného mléka, 50 g másla, 1 celé vejce a 1 žloutek, 1 špetku soli

Na plnění buchet si připravíme nejlépe domácí povidla a na vymazání pekáče a potření buchet rozpuštěné máslo. 

Domácí buchty

2) Mouku prosejeme do velké mísy. 

Domácí buchty

3) Do mouky uděláme důlek a do něj rozdrobíme droždí. 

Domácí buchty

4) Přidáme lžičku cukru. 

Domácí buchty

5) Nakonec zalijeme trochou vlažného mléka, zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme vzejít kvásek

Domácí buchty

6) K vyběhnutému kvásku přilijeme zbytek vlažného mléka s rozpuštěným máslem, vejce se žloutkem a přisypeme špetku soli. 

Domácí buchty

7) Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které se nelepí na stěny mísy. 

Domácí buchty

Domácí buchty

8) Vypracované těsto poprášíme moukou, přikryjeme čistou utěrkou a necháme kynout alespoň hodinu. 

Během kynutí těsto dvakrát opatrně promísíme. 

Domácí buchty

9) Z vykynutého těsta uděláme hada a rozkrojíme na stejně velké dílky. 

Domácí buchty

Domácí buchty

10) Každý dílek těsta v dlaních a pomocí prstů roztáhneme, naplníme lžičkou povidel a dobře uzavřeme. 

Domácí buchty

11) Do pekáčku vymazaného máslem klademe buchty těsně vedle sebe a vždy každou buchtu ze stran pomažeme máslem, aby se nepřilepily k sobě. 

Domácí buchty

12) Kynuté buchty s povidly pečeme na 170 °C dozlatova. 

Ještě teplé kynuté buchty potřeme máslem, necháme vychladnout a na talíři buchty posypeme moučkovým cukrem.

Domácí buchty

Kynuté buchty a finanční náročnost

Těsto na buchty nás vyjde přibližně na 30 Kč, za máslo na pomazání a povidla k plnění si započítáme 40 Kč. Pekáč buchet nás tak vyjde přibližně na 70 Kč. 

Vyzkoušejte i další recepty na kynuté buchty 



Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 19
  • Michaela
    Michaela

    Buchty jsem pekla poprvé a to podle vašeho receptu a jsou vynikající. Peču druhou várku, první hned zmizela. ��

    23.04.2020 15:42:49

  • Ráďa
    Ráďa

    Druhý den nebudou k jídlu

    Do buchet patří sádlo, případně máalo a sádlo, pak jsou vláčné ještě za týden

    24.01.2020 14:40:52

  • renáta macková
    renáta macková

    kynuté buchty

    Nesouhlasím tak docela. Pokud chcete, aby buchty byly opravdu vláčné, dodržujte jednoduchá pravidla. Jednak i do těsta patří tuk, nejen do pekáčs:) a to rozpuštěné máslo + sádlo v poměru 1+1 díl. cca velikost vlaaškého ořechu toho i toho. Sádlo zajistí, že buchty nebudou suché a vydží dlouho vláčné. Dále pak, žádná hladká mouka, tedy aspoň ne všechna, ideální je půl na půl s polohrubou moukou. Žloutky do těsta dva, bílek jen jeden. Co se týče náplně, někdo se tu obával, že náplně vytékají. To se dá snadno zařídit. Do povidel, máku či tvarohu přimíchejte půl lžičky Solamylu, či vanilkového pudinku- ne ví. Na chuti to změnu neudělá a náplň zůstane v buchtě. Co se týče pečení, pak žádné máslo, ale olej a buchty se musí pěkně vykoupat, tzn. mašlovačkou pěkně jednu od druhé oddělit. Buchty nejsou žádné dietní jídlo a pokud mají mít kůrčičku, nesmí se ,,sušit " , ale musí se prostě pěkně koupat:).

    18.10.2019 16:25:44

    • renáta macková
      renáta macková

      Re: kynuté buchty

      Naprosto přesně tak. Dělám to úplně stejně. Sádlo do těsta, špetka solamylu do povidel, buchty pěkně koupat:). Když si chce někdo udělat dietní podobu rosím, ale buchty nejsou o dietě. Buchty jsou prostě o buchtách:).

      25.01.2020 10:54:30

  • renáta macková
    renáta macková

    kynuté buchty

    Nesouhlasím tak docela. Pokud chcete, aby buchty byly opravdu vláčné, dodržujte jednoduchá pravidla. Jednak i do těsta patří tuk, nejen do pekáčs:) a to rozpuštěné máslo + sádlo v poměru 1+1 díl. cca velikost vlaaškého ořechu toho i toho. Sádlo zajistí, že buchty nebudou suché a vydží dlouho vláčné. Dále pak, žádná hladká mouka, tedy aspoň ne všechna, ideální je půl na půl s polohrubou moukou. Žloutky do těsta dva, bílek jen jeden. Co se týče náplně, někdo se tu obával, že náplně vytékají. To se dá snadno zařídit. Do povidel, máku či tvarohu přimíchejte půl lžičky Solamylu, či vanilkového pudinku- ne ví. Na chuti to změnu neudělá a náplň zůstane v buchtě. Co se týče pečení, pak žádné máslo, ale olej a buchty se musí pěkně vykoupat, tzn. mašlovačkou pěkně jednu od druhé oddělit. Buchty nejsou žádné dietní jídlo a pokud mají mít kůrčičku, nesmí se ,,sušit " , ale musí se prostě pěkně koupat:).

    18.10.2019 16:24:06

  • renáta macková
    renáta macková

    kynuté buchty

    Nesouhlasím tak docela. Pokud chcete, aby buchty byly opravdu vláčné, dodržujte jednoduchá pravidla. Jednak i do těsta patří tuk, nejen do pekáčs:) a to rozpuštěné máslo + sádlo v poměru 1+1 díl. cca velikost vlaaškého ořechu toho i toho. Sádlo zajistí, že buchty nebudou suché a vydží dlouho vláčné. Dále pak, žádná hladká mouka, tedy aspoň ne všechna, ideální je půl na půl s polohrubou moukou. Žloutky do těsta dva, bílek jen jeden. Co se týče náplně, někdo se tu obával, že náplně vytékají. To se dá snadno zařídit. Do povidel, máku či tvarohu přimíchejte půl lžičky Solamylu, či vanilkového pudinku- ne ví. Na chuti to změnu neudělá a náplň zůstane v buchtě. Co se týče pečení, pak žádné máslo, ale olej a buchty se musí pěkně vykoupat, tzn. mašlovačkou pěkně jednu od druhé oddělit. Buchty nejsou žádné dietní jídlo a pokud mají mít kůrčičku, nesmí se ,,sušit " , ale musí se prostě pěkně koupat:).

    18.10.2019 16:23:34

  • renáta macková
    renáta macková

    kynuté buchty

    Nesouhlasím tak docela. Pokud chcete, aby buchty byly opravdu vláčné, dodržujte jednoduchá pravidla. Jednak i do těsta patří tuk, nejen do pekáčs:) a to rozpuštěné máslo + sádlo v poměru 1+1 díl. cca velikost vlaaškého ořechu toho i toho. Sádlo zajistí, že buchty nebudou suché a vydží dlouho vláčné. Dále pak, žádná hladká mouka, tedy aspoň ne všechna, ideální je půl na půl s polohrubou moukou. Žloutky do těsta dva, bílek jen jeden. Co se týče náplně, někdo se tu obával, že náplně vytékají. To se dá snadno zařídit. Do povidel, máku či tvarohu přimíchejte půl lžičky Solamylu, či vanilkového pudinku- ne ví. Na chuti to změnu neudělá a náplň zůstane v buchtě. Co se týče pečení, pak žádné máslo, ale olej a buchty se musí pěkně vykoupat, tzn. mašlovačkou pěkně jednu od druhé oddělit. Buchty nejsou žádné dietní jídlo a pokud mají mít kůrčičku, nesmí se ,,sušit " , ale musí se prostě pěkně koupat:).

    18.10.2019 16:23:06

  • Alena
    Alena

    praskání buchet

    Poraďte prosím, co dělat aby buchty při pečení nepraskaly a nevytékala z nich náplň.

    27.04.2019 17:06:33

  • Michal
    Michal

    Komentář k článku Recept na kynuté buchty s povidly krok za krokem

    Pisete 120g cukru, ale pouzijete jen lzicku.....!?

    25.03.2019 18:44:51

  • Čenek
    Čenek

    Nevidím kdy tam dát vanilkový cukr.

    15.01.2019 22:33:46

  • Vláďa
    Vláďa

    Než máslem,je lepší potírat buchty sádlem.Dříve se hodně používalo sádlo králičí.

    07.05.2017 12:15:33

  • manka
    manka

    Komentář k článku Recept na kynuté buchty s povidly krok za krokem

    Buchty dělám ze špaldové mouky hladké, déle kyne, ale jde to také ,a je to zdravější. Buchty jsou trochu tmavší. Místo cukru používám stevii v./přírodní sladidlo.

    19.02.2017 13:13:33

    • Anna
      Anna

      Re: Komentář k článku Recept na kynuté buchty s povidly krok za krokem

      Panebože, to musí být " dobrota " , ta tmavá buchta.

      25.01.2020 00:16:34

    • pepi
      pepi

      Re: Komentář k článku Recept na kynuté buchty s povidly krok za krokem

      Když chceš držet dietu neláduj do sebe buchty,ale běž se napást na zelené.Je to zdravější!!!!

      26.01.2020 16:20:29

  • Jokerboy
    Jokerboy

    Komentář k článku Recept na kynuté buchty s povidly krok za krokem

    A když nemáte vanilkový, dejte třeba vanilinový :-)

    26.04.2016 14:16:32

  • spinner
    spinner

    ...mám rád. Zkusím,ale těsto bude míchat a kynout DP. :D

    19.04.2016 10:22:58

  • Vladimír
    Vladimír

    Takové vynikající buchty dělávala moje babička.Jen je dělala větší,2x tak velké,pro dědu,ten měl rád buchty s jakoukkoliv náplní.Babiččiny buchty chutnaly nám vnoučatům pořád....40 let jsem lepší buchty nejedl,babička je zkrátka uměla,takhle přesně jak je v receptu dělala ona.Díky za recept,i za vzpomínku

    18.04.2016 09:58:36

Celkem záznamů: 19

Přidat příspěvek k článku Recept na kynuté buchty s povidly krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.