reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

Lasagne s mletým masem krok za krokem 

1) Příprava surovin. 

Budeme potřebovat 500 g mletého masa (mix hovězího a vepřového), 1 balíček lasagní, 1 cibuli, 2 - 3 stroužky česneku, 1 konzervu sekaných rajčat, 150 g tvrdého sýru, 2 lžíce oleje, sůl, pepř a tymián

Na bešamel si připravíme 60 g másla, 250 ml smetany na vaření, 250 ml vody, 4 lžíce hladkého mouky, sůl, pepř a muškátový oříšek. 

2) Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, stejně tak česnek. 

3) Na pánvi rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a orestujeme. Přidáme česnek a necháme rozvonět. Poté vsypeme mleté maso. 

4) Maso narychlo osmažíme a pak vařečkou rozdělíme na menší kousky. 

5) Maso osolíme, opepříme a přidáme také čerstvý nebo sušený tymián. 

6) Přilijeme krájená rajčata s omáčkou, dobře promícháme, přikryjeme pokličkou a cca 10 minut podusíme. 

7) Mezitím si připravíme bešamelovou omáčku. Máslo necháme v kastrolku rozpustit, přidáme mouku a za stálého míchání smažíme. 

8) Poté postupně přilijeme smetanu s vodou, stále mícháme, aby se nám nevytvořily hrudky. 

9) Bešamelovou omáčku mícháme do zhoustnutí. Nakonec ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. 

10) Zapékací mísu vymažeme máslem nebo olejem. Dáme vrstvu lasagní a tu pokryjeme masovou směsí. 

11) Zalijeme částí bešamelové omáčky a posypeme nastrouhaným sýrem.

12) Opět poklademe vrstvou lasagní. 

13) A opět přijde na řadu masová směs, bešamel a sýr. 

14) Vrstvy opakujeme, dokud nám nedojdou suroviny. Končíme sýrem. 

15) Troubu vyhřejeme na 180 °C, vložíme do ní pekáček lasagní s mletým masem a pečeme cca 30 minut, až je povrch zlatavý. 

16) Lasagne s mletým masem a bešamelovou omáčkou podáváme jako sytý hlavní chod, doplníme čerstvou zeleninou či salátem. 

Lasagne s mletým masem a finanční náročnost 

Lasagne koupíme asi za 40 Kč. Masovou směs připravíme za cca 100 Kč, bešamelová omáčka vyjde na 30 Kč. Čtyři porce lasagní s mletým masem nás budou stát přibližně 170 Ke. 



Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 15
  • květoslava Holečková
    květoslava Holečková

    at dělám co dělám-to těsto v lasagních mám porád tvrdé ,nevíte proč??

    17.07.2020 12:34:53

  • Marco
    Marco

    Komentář k článku Recept na lasagne s mletým masem krok za krokem

    At uz delate jakoukoliv masovou omacku musite dat hodne tekutiny.na bolonskou rap.celer a mrkvu ,cervene vino a varit poctive 3 hodky.pak je vysledek zarucen.besamel svarte nove koreni,bobkovy list,trochu tymianu a nechte vyluhovat pak klasicky postup a prilet vyluh.hlavne nikdy se nedava lasagna na suche nebo vymastene dno ale vyleje se omackou,pokud nemate cerstvou pastu ,velice tezko se vam spodek uvari,takze prvni polet omackou zapekaci misku nebo pekac.nedavejte ty vase tvrde syry,znechuti to jidlo,kdyz tak mozarelu a na vrch nastrouhat granu nebo gran moraviu resp.parmezan.pekac prikryte pri peceni alobalem a pak ho na 5min.odeberte na speceni syru a pak ho zase alobalem prikryte a nechte odpocinout aby pasta natahla nejenom stavu ale i chut.dobrou chut

    15.05.2020 16:50:42

  • Radek
    Radek

    Komentář k článku Recept na lasagne s mletým masem krok za krokem

    Tak za prvé, maso se dusí a to minimálně 30min a pěkně pomalu. Já ho dusím cca hodinu. Musí být uplně měkounké a jemné. Do masa stejně jako na omáčku Bolognes patří mrkev! Maso musí mít dostatečně tekutiny takže podlét vývarem!! Bešamel se v Itálii nikdy nepřipravuje jako jíška!! Vždy se rozmíchá ve studeném mléce hladká mouka a přivede k varu za stáleho míchaní! Do bešamelu na konci varu kdy sundáme z ohně přidáme nastoruhaný tvrdý sýr nejlépe podobný Parmesanu a kostičku másla. Pokud máte v omáčce dost tekutiny těstoviny krásně změknou není třeba je nikdy předvařit!

    09.01.2020 14:01:01

  • Lucie
    Lucie

    Lasagne není třeba předvářet, stačí, když budou dostatečně navlhčené masovou směsí a bešamelem. Taky jsem je pekla déle, cca hodinu, zapékací mísu jsem zakryla alobalem.

    31.12.2019 12:51:17

  • Ivana
    Ivana

    Některé těstoviny se mají předvařit , jiné nemusí. Prvně jsem je uvařila, ale slepili se mi do kompaktní cihly. Odlupovala jsem tenké proužky a rovnala je vedle sebe. větší kusy jsem nechala na vršek a má dno. Díky masu a bešamelu nikdo nic nepoznal a lazaně byly skvělý

    05.07.2019 11:29:58

  • olga
    olga

    recept na lasane

    vareni

    23.06.2019 05:25:16

  • Martin
    Martin

    Recept je supr a vse se mi povedlo a byly perfektni. Jen jsem potreboval syra cca 300g , protoze mi vubec nestacil, besamelu mi zbyla asi pulka a trochu jsem s tim bojoval :))
    Jinak supr diky

    12.05.2019 13:32:43

  • Bára
    Bára

    Já si vždy lasagne připravím den dopředu,po vychladnutí je vložím přes do lednice a těstovina krásně natáhne vlhkost a změkne.Druhý den je upeču a jsou výborné,měkoučké :-)

    04.02.2019 16:07:52

  • Eva
    Eva

    Komentář k článku Recept na lasagne s mletým masem krok za krokem

    Bohuzel jsem mela testoviny take tvrde, ale omacka byla moc dobra. Asi je lepsi ty testoviny snad predvarit....

    19.11.2018 20:35:11

    • Lenka
      Lenka

      Re: Komentář k článku Recept na lasagne s mletým masem krok za krokem

      Dobrý den, já těstoviny nepředvářím, ale mám je v troubě tak 45-60 min. A když jsou omáčky trochu řidčí, tak těstoviny krásně nasáknou a jsou dobré.

      04.12.2018 13:57:09

    • Eva Zálešáková
      Eva Zálešáková

      Re: Komentář k článku Recept na lasagne s mletým masem krok za krokem

      Nevařit! Co pak s tím? Tam stačí, aby vše plavalo v té omáčce. Ona prostě musí být hodně vodová. Ty lazaně pak v poho změknou.

      18.05.2020 10:03:36

  • Lucie
    Lucie

    Komentář k článku Recept na lasagne s mletým masem krok za krokem

    Mě se vubec nepovedly, těstovina byla tvrdá, je mi jasné, že to není receptem, ale rukama :-D
    Přiště to zkusím předvařit.

    07.10.2018 12:53:53

    • Lukáš
      Lukáš

      Re: Komentář k článku Recept na lasagne s mletým masem krok za krokem

      Nene to nebylo rukama tohle opravdu bylo receptem. Tenhle recept vymyslela nejspíš nějaká mamča s nízkým rozpočtem která se inspirovala nějakým českým rádoby Tv kuchtíkem kterej itálii viděl možná tak na mapě... Správným základem je poctivý zeleninový ragů z dušeným hovězím masem na červeným víně (jednou jsem zkoušel portský,není to úplně ono ale chuť je v dobrém smyslu zajímavá) právě proto aby byla dost řídká a vodová a těstoviny měli co sát a změknuly (pro odborníky co se diví že těstovina byla jak beton... Zkuste uvařit těstoviny nebo rýži bez vody :D ) V tomhle receptu je v podstatě jediná tekutina trochu šťávy z rajčat a tuk z masa a to prostě nestačí. Ty suroviny v receptu mluví samí o sobě ale budiž má to být levnej recept pro nenáročnýho českýho strávníka (I když by stačilo 3-4 stovky přihodit a s trochou kreativity a dobrým receptem vykouzlýte zkvost)

      11.01.2020 17:37:46

    • Lenka
      Lenka

      Re: Komentář k článku Recept na lasagne s mletým masem krok za krokem

      Já těstoviny nevařím dopředu, ale do hlubokého plechu naliji - tak do půli výšky - horké vody a těstoviny vyskládám tak, aby pravděpodobnost, že se slepí, byla co nejmenší. Teď se snažím vychytat tu správnou dobu před pečením, kdy je tam vložit, aby nebyly rozblemcané ani tvrdé. Jinak taky přidávám ráda trochu nakrouhané mrkve, ev. celeru a podlévám též kapkou vína. :D Recept mám moc ráda :)

      18.08.2020 14:36:10

  • Eva
    Eva

    Z lasagní jsem měla vždycky strach, ale s tímto receptem dopadly skvěle, teď je dělám podruhé a do masové
    směsi přidávám ještě mladou cuketu na kostičky.Je to mňamka, díky za recept.

    18.08.2018 10:41:51

Celkem záznamů: 15

Přidat příspěvek k článku Recept na lasagne s mletým masem krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.