reklama
hledat uživatel
       

Lasagne s mletým masem krok za krokem 

1) Příprava surovin. 

Budeme potřebovat 500 g mletého masa (mix hovězího a vepřového), 1 balíček lasagní, 1 cibuli, 2 - 3 stroužky česneku, 1 konzervu sekaných rajčat, 150 g tvrdého sýru, 2 lžíce oleje, sůl, pepř a tymián. 

Na bešamel si připravíme 60 g másla, 250 ml smetany na vaření, 250 ml vody, 4 lžíce hladkého mouky, sůl, pepř a muškátový oříšek. 

2) Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, stejně tak česnek. 

3) Na pánvi rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a orestujeme. Přidáme česnek a necháme rozvonět. Poté vsypeme mleté maso. 

4) Maso narychlo osmažíme a pak vařečkou rozdělíme na menší kousky. 

5) Maso osolíme, opepříme a přidáme také čerstvý nebo sušený tymián. 

6) Přilijeme krájená rajčata s omáčkou, dobře promícháme, přikryjeme pokličkou a cca 10 minut podusíme. 

7) Mezitím si připravíme bešamelovou omáčku. Máslo necháme v kastrolku rozpustit, přidáme mouku a za stálého míchání smažíme. 

8) Poté postupně přilijeme smetanu s vodou, stále mícháme, aby se nám nevytvořily hrudky. 

9) Bešamelovou omáčku mícháme do zhoustnutí. Nakonec ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. 

10) Zapékací mísu vymažeme máslem nebo olejem. Dáme vrstvu lasagní a tu pokryjeme masovou směsí. 

11) Zalijeme částí bešamelové omáčky a posypeme nastrouhaným sýrem.

12) Opět poklademe vrstvou lasagní. 

13) A opět přijde na řadu masová směs, bešamel a sýr. 

14) Vrstvy opakujeme, dokud nám nedojdou suroviny. Končíme sýrem. 

15) Troubu vyhřejeme na 180 °C, vložíme do ní pekáček lasagní s mletým masem a pečeme cca 30 minut, až je povrch zlatavý. 

16) Lasagne s mletým masem a bešamelovou omáčkou podáváme jako sytý hlavní chod, doplníme čerstvou zeleninou či salátem. 

Lasagne s mletým masem a finanční náročnost 

Lasagne koupíme asi za 40 Kč. Masovou směs připravíme za cca 100 Kč, bešamelová omáčka vyjde na 30 Kč. Čtyři porce lasagní s mletým masem nás budou stát přibližně 170 Ke. 



Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 11
  • Radek
    Radek

    Komentář k článku Recept na lasagne s mletým masem krok za krokem

    Tak za prvé, maso se dusí a to minimálně 30min a pěkně pomalu. Já ho dusím cca hodinu. Musí být uplně měkounké a jemné. Do masa stejně jako na omáčku Bolognes patří mrkev! Maso musí mít dostatečně tekutiny takže podlét vývarem!! Bešamel se v Itálii nikdy nepřipravuje jako jíška!! Vždy se rozmíchá ve studeném mléce hladká mouka a přivede k varu za stáleho míchaní! Do bešamelu na konci varu kdy sundáme z ohně přidáme nastoruhaný tvrdý sýr nejlépe podobný Parmesanu a kostičku másla. Pokud máte v omáčce dost tekutiny těstoviny krásně změknou není třeba je nikdy předvařit!

    09.01.2020 14:01:01

  • Lucie
    Lucie

    Lasagne není třeba předvářet, stačí, když budou dostatečně navlhčené masovou směsí a bešamelem. Taky jsem je pekla déle, cca hodinu, zapékací mísu jsem zakryla alobalem.

    31.12.2019 12:51:17

  • Ivana
    Ivana

    Některé těstoviny se mají předvařit , jiné nemusí. Prvně jsem je uvařila, ale slepili se mi do kompaktní cihly. Odlupovala jsem tenké proužky a rovnala je vedle sebe. větší kusy jsem nechala na vršek a má dno. Díky masu a bešamelu nikdo nic nepoznal a lazaně byly skvělý

    05.07.2019 11:29:58

  • olga
    olga

    recept na lasane

    vareni

    23.06.2019 05:25:16

  • Martin
    Martin

    Recept je supr a vse se mi povedlo a byly perfektni. Jen jsem potreboval syra cca 300g , protoze mi vubec nestacil, besamelu mi zbyla asi pulka a trochu jsem s tim bojoval :))
    Jinak supr diky

    12.05.2019 13:32:43

  • Bára
    Bára

    Já si vždy lasagne připravím den dopředu,po vychladnutí je vložím přes do lednice a těstovina krásně natáhne vlhkost a změkne.Druhý den je upeču a jsou výborné,měkoučké :-)

    04.02.2019 16:07:52

  • Eva
    Eva

    Komentář k článku Recept na lasagne s mletým masem krok za krokem

    Bohuzel jsem mela testoviny take tvrde, ale omacka byla moc dobra. Asi je lepsi ty testoviny snad predvarit....

    19.11.2018 20:35:11

    • Lenka
      Lenka

      Re: Komentář k článku Recept na lasagne s mletým masem krok za krokem

      Dobrý den, já těstoviny nepředvářím, ale mám je v troubě tak 45-60 min. A když jsou omáčky trochu řidčí, tak těstoviny krásně nasáknou a jsou dobré.

      04.12.2018 13:57:09

  • Lucie
    Lucie

    Komentář k článku Recept na lasagne s mletým masem krok za krokem

    Mě se vubec nepovedly, těstovina byla tvrdá, je mi jasné, že to není receptem, ale rukama :-D
    Přiště to zkusím předvařit.

    07.10.2018 12:53:53

    • Lukáš
      Lukáš

      Re: Komentář k článku Recept na lasagne s mletým masem krok za krokem

      Nene to nebylo rukama tohle opravdu bylo receptem. Tenhle recept vymyslela nejspíš nějaká mamča s nízkým rozpočtem která se inspirovala nějakým českým rádoby Tv kuchtíkem kterej itálii viděl možná tak na mapě... Správným základem je poctivý zeleninový ragů z dušeným hovězím masem na červeným víně (jednou jsem zkoušel portský,není to úplně ono ale chuť je v dobrém smyslu zajímavá) právě proto aby byla dost řídká a vodová a těstoviny měli co sát a změknuly (pro odborníky co se diví že těstovina byla jak beton... Zkuste uvařit těstoviny nebo rýži bez vody :D ) V tomhle receptu je v podstatě jediná tekutina trochu šťávy z rajčat a tuk z masa a to prostě nestačí. Ty suroviny v receptu mluví samí o sobě ale budiž má to být levnej recept pro nenáročnýho českýho strávníka (I když by stačilo 3-4 stovky přihodit a s trochou kreativity a dobrým receptem vykouzlýte zkvost)

      11.01.2020 17:37:46

  • Eva
    Eva

    Z lasagní jsem měla vždycky strach, ale s tímto receptem dopadly skvěle, teď je dělám podruhé a do masové
    směsi přidávám ještě mladou cuketu na kostičky.Je to mňamka, díky za recept.

    18.08.2018 10:41:51

Celkem záznamů: 11

Přidat příspěvek k článku Recept na lasagne s mletým masem krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.