reklama
hledat uživatel
       

Recept na francouzské madlenky

1) Příprava surovin. 

Na francouzské madlenky si připravíme 150 g hladké mouky, 70 g cukru krupice, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, 1 citron, 1 balíček prášku do pečiva, 80 g másla a špetku soli. 

Dále budeme potřebovat máslo na vymazání formiček a cukr moučka na posypání. 

madlenky1

2) Vejce rozklepneme do mísy, přidáme cukr krupici a vanilkový cukr.

Vše důkladně vyšleháme do světle žluté pěny. 

madlenky2

3) Poté přidáme lžičku nastrouhané citronové kůry, lžíci citronové šťávy a špetku soli.  

madlenky5

4) Vmícháme také prosátou mouku s práškem do pečiva.  

madlenky4

5) Přilijeme rozpuštěné a trochu vychladlé máslo, promícháme, vznikne nám hladké těsto. 

madlenky6

6) Formičky na madlenky vymažeme máslem a naplníme do 2/3.

Madlenky nám při pečení vyběhnou. Těsto dáváme do formiček lžičkou a poté navlhčenými prsty uhladíme. 

madlenky9

7) Madlenky pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 8 - 10 minut.

Po upečení je z formiček vyklepneme.

madlenky10

8) Vychladlé madlenky pocukrujeme. Můžeme je podávat jako sladké pečivo k čaji i kávě. 

Madlenky jsou nejlepší v den, kdy je upečeme. Pokud je ale schováme do kovové krabičky, měly by vydržet i několik dní.

madlenky11

Francouzské madlenky a finanční náročnost

Za máslo (i s vymazáním formiček), mouku, cukr, vejce, citron a prášek do pečiva dáme přibližně 50 Kč. Recept na francouzské madlenky tak není nijak finančně náročný. 



Přidat příspěvek k článku Recept na madlenky krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.