reklama
hledat uživatel
       

Příprava surovin na kynutá těsta

Pokud připravujeme kynuté těsto bez domácí pekárny, je dobré předchozí večer (případně alespoň 4 hodiny předem) všechny suroviny připravit na kuchyňskou linku, aby sjednotily svou teplotu. Tím docílíme lepšího kynutí.

V případě použití domácí pekárny není nutné suroviny připravovat dopředu, jelikož pekárna před přípravou těsta teplotu sjednotí sama.

My si dnes připravíme těsto v domácí pekárně, ale lze jej připravit i ručně.

Recept na martinské podkovy krok za krokem

1) Do míchací nádoby nalijeme 190 ml mléka.

2) Přidáme 50 g másla.

3) Další surovinou je jeden žloutek.

4) Dále přidáme 1/2 celého vejce.

Polovinu vejce nejlépe získáme tak, že celé vejce rozklepneme do misky a polévkovou lžící odebereme potřebné množství.

5) Přisypeme 35 g cukru krupice.

6) Nesmíme vynechat 1/2 lžičky citronové kůry.

Do kynutých těst patří i špetka soli, takže ji přidáme společně s kůrou.

7) Na tento základ nasypeme 300 g hladké mouky.

8) Poslední důležitou surovinou je 15 g droždí.

9) Pekárnu nastavíme na program "Příprava těsta" a necháme vypracovat a vykynout.

10) Vykynuté těsto přendáme na pomoučněný vál a rozdělíme na 9 stejných dílků.

11) Každý dílek vyválíme do oválu a poklademe náplní. V našem případě jsme zvolili povidlovou náplň.

Tu jsme připravili z 120 g povidel, 60 g moučkového cukru, špetky citronové kůry a 1 lžíce rumu.

12) Pokud jsou povidla příliš tuhá, můžeme je lehce naředit vlažnou vodou.

13) Těsto s náplní zatočíme do ruličky a zahneme do podkovy.

14) Hotové martinské podkovy naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 20 minut kynout.

Nakynuté rohlíky potřeme rozšlehaným vejcem, okraje palcem stlačíme a několikrát nařízneme.

Martinské podkovy pečeme v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 20 minut.

15) Martinské podkovy před podáváním sypeme směsí moučkového a vanilkového cukru.



Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na dokonalou hostinu!



Komentáře k článku

Celkový počet komentářů: 5
  • Elenka
    Elenka

    Máte pravdu.Je potrebné viac múky , jak sa uvádza v recepte

    19.11.2013 14:28:09

  • pikaču
    pikaču

    martinské podkovy

    díky za tip a jistě vyzkouším , super

    14.11.2013 12:32:27

  • tamee
    tamee

    Komentář k článku Recept na martinské podkovy krok za krokem

    Vazena Konvalinko,
    dnes jsem delala podkovy a jsou perfektni.Jen mam jednu pripominku:v tomto receptu uvadite 300 g mouky,ale v receptu jinem je 700! Zkousela jsem tech 300,ale bylo to ridke,a tak jsem pridavala a myslim,ze jsem se na hranici 700 asi dostala.
    Jinak testo fantasticke..

    Tamara

    13.11.2013 21:50:38

    • mlcoch (tecka) sef
      mlcoch (tecka) sef

      Re: Komentář k článku Recept na martinské podkovy krok za krokem

      Ale pokud jste tam dali víc mouky tak by muselo být i víc kvasnic,nebo ne?V tom jiném receptu kde je 700g mouky je kvasnic 30g tady 15g,děkuji

      30.11.2013 10:30:30

Celkem záznamů: 5

Přidat příspěvek k článku Recept na martinské podkovy krok za krokem

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.