Medovník patří k velmi oblíbeným dortům. Jeho příprava se může zdát složitá, ale s trochou trpělivosti ji lze zvládnout. FOTORECEPT vše usnadní.
Do pravého medovníku údajně patří 2 druhy krému, takže v dnešním fotoreceptu připravíme oba krémy. Pokud však někdo chce zkusit pro začátek jednodušší variantu, stačí pouze svařené (zkaramelizované) slazené kondenzované mléko vyšlehat s 300 g másla a použít tento základní krém na celý dort.
Budeme potřebovat 3 vejce, 300 g cukru krupice, 3 lžíce medu (tmavý je lepší), 1 lžičku jedlé sody a 400 g hladké mouky.
Nyní do tuku s medem rozklepneme 3 vejce.
Pak přidáme cukr, který již necháme pouze rozpustit.
Natíráme i lehce přes okraje, abychom měli na medovník odřezky.
Já jsem pekla na horkovzduch při 170 °C vždy tři plechy najednou cca 6 minut.
Vlašské ořechy také nasekáme na drobné kousky, použijeme stejné množství jako nám zbylo odřezků. Obojí promícháme na posypovou směs.
250 g másla vyšleháme s 300 g moučkového cukru, 2 balíčky vanilkového cukru a 1 hrstí jemně sekaných vlašských ořechů.
Neporušenou plechovku slazeného kondenzovaného mléka vaříme 2,5 hodiny zcela ponořenou ve vodě. Můžeme použít tlakový hrnec a pak dobu zkrátíme o polovinu.
Vychladlou plechovku otevřeme a zkaramelizované mléko dobře vyšleháme s máslem (100 g).
Základní placku potřeme karamelovým krémem.
Takto postupujeme až do sestavení celého dortu - medovníku.
Pokud vám to nevyjde, stejně jako mně, dejte dvě předposlední vrstvy karamelový krém a navrch vanilkovo-ořechový.
Kromě vrchní strany je nutné potřít důkladně i boky medovníku.
Prsty posypku lehce přitlačíme do krému, aby dobře držela.
Neuškodí mu i delší doba rozležení. Může tím jen získat na chuti.
Bezkonkurenční medovníkové kuličky krok za krokem
Tento recept na medovníkové kuličky patří k nejoblíbenějším z cukroví. Vždycky se sní jako první a každý si žádá recept. Nechte se také inspirovat a překvapte rodinu i návštěvy opravdu lahodným cukrovím.
Čokoládový Sacher dort: Naučíme vás ho krok za krokem
Recept na velmi oblíbený a chuťově úžasný čokoládový dort, který podle našeho fotonávodu hravě zvládnete.
autor Konvalinka
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena