Recept na nepečený smetanový dort s jahodami

Jahody jsou všude, kam se podíváme. Pojďme je tedy co nejlépe využít. Připravme si z jahod osvěžující a chutný nepečený smetanový dort podle receptu krok za krokem.

Svěží mlsání v podobě smetanového dortu

V letních horkých dnech jistě přijde k chuti nepečený jahodový dort s mnoha vitamíny. Není třeba dort nijak dál dozdobovat, i když fantazii se meze nekladou. 

Recept na nepečený smetanový dort s jahodami krok za krokem

1) Příprava surovin na jahodový dort.

Čerstvé jahody použijeme podle chuti, ideálně stačí okolo 1/2 kg jahod, dále si připravíme 1000 g krémové kysané smetany, 1 balíček cukrářských piškotů, 1 balíček červeného dortového želé a 12 lžic moučkového cukru.

2) Příprava kuchyňského náčiní.

Připravíme si větší mísu na smíchání smetany a cukru, dále budeme potřebovat kastrůlek na svaření dortového želé a dortovou formu, kterou naplníme co nejstudenější vodou. Dokud není želé hotové, necháme uvnitř.

3) Nesmí chybět nakrájení jahod.

Jahody zbavíme stopek, omyjeme a osušíme. Větší jahody nakrájíme na silnější plátky, menší jahody pouze rozpůlíme.

4) Uvaříme si dortové želé.

Červené dortové želé uvaříme přesně podle návodu na obalu. Většinou se svaří oslazená voda, vmíchá se sypké želé, převede se varem a míchá do zchladnutí.

5) Příprava první vrstvy dortu.

Z formy vylijeme studenou vodu a ihned nalijeme lehce tuhnoucí želé. Do toho (podle obrázku níže) vtlačíme připravené poloviny jahod, které klademe řeznou plochou nahoru. Želé necháme chvíli tuhnout.

6) Do hlubší mísy vyklopíme kysanou smetanu, přidáme moučkový cukr a vše důkladně umícháme, až je směs hladká.

7) Na ztuhlé dortové želé můžeme nanést tenkou vrstvu sladké smetany.

8) Do smetany lehce vtlačíme první vrstvu piškotů a opět přidáme tenkou vrstvu smetany.

9) Nyní přijdou na řadu silnější plátky jahod, na které opět přijde tenká a souvislá vrstva smetany.

10) Poslední vrstvou jsou znovu piškoty. Takto hotový dort necháme v lednici alespoň 4 hodiny tuhnout, lépe však necháváme dort odležet celou noc.

11) Ztuhlý smetanový dort s jahodami vyklopíme na rovný tác, naporcujeme a podáváme. Je osvěžující a lehký.

Článek se mi líbí (Článek se líbí 17 lidem)
konvalinka autor článku:

Recept na nepečený smetanový dort s jahodami

Recepty: 546


Komentáře k článku Recept na nepečený smetanový dort s jahodami

Celkový počet komentářů: 6
Celkem záznamů: 6
Přidat příspěvek k článku Recept na nepečený smetanový dort s jahodami
* Povinné pole

Píšeme jinde

  • Rebarbora - víte, že opravdu zdravá je jen v určitém období?

    Rebarbora - víte, že opravdu zdravá je jen v určitém období?

    Rebarbora (reveň kadeřavá) pochází z Číny a dorůstá výšky okolo dvou metrů. V kuchyni využíváme řapíky jejích listů, které oloupeme a uchováváme nakrájené na centimetrové špalíky. Vždy je konzumujeme jen tepelně upravené. Rebarborové řapíky obsahují pro zdraví přínosnou kyselinu listovou, jablečnou a citronovou.

  • Sekundární neplodnost

    Sekundární neplodnost

    Dlouhodobá a zdánlivě marná snaha o druhé dítě není nijak vzácným či ojedinělým jevem. Máte už jedno dítě, jste rodina, užíváte si ve třech všech svých radostí i starostí, ale po nějaké době se znovu oddáte přetrvávající touze po dalším přírůstku do rodiny.




přidat nový recept